Od 1 napravi 3 - Testo od sira i ulja

Tri ukusna testa

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Od 1 napravi 3 - Testo od sira i ulja

Četvrtasti uski kalup (20 cm), kuglof kalup (Ø 18 cm) i kalup sa štipaljkom (Ø 20 cm):

malo masnoće

Ukupna količina testa od sira i ulja:

300 g pšeničnog brašna
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
125 g švapskog sira ili kisele pavlake
6 kašika/e mleka
6 kašika/e jestivog ulja npr. suncokretovog
75 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli

Lešnik hleb - Fil:

6 kapi Dr. Oetker Arome ruma
1 belance
100 g mlevenih lešnika
1 kašika šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
2 kašika/e džema od kajsije
1 žumance
1 kašika mleka

Punjeni kuglof - Nadev:

20 g citronata (kandiranog ili ušećerenog limuna)
50 g suvog grožđa
25 g oljuštenog, seckanog badema
2 kašika/e mleka
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera

Kolač sa jabukama - Nadev:

250 g jabuka
10 g suvog grožđa
1 kašičica šećera
10 g maslaca

Kolač sa jabukama - Glazura:

50 g šećera u prahu prosejanog
1 kašika soka od limuna
malo badema seckanog za posipanje

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Zagrejte rernu. Podmažite kalupe.

2

Testo sa sirom i uljem

Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i umutite sve mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. (Ne mesite preduge, inače će testo postati lepljivo!)Podelite testo na tri dela i preradite prema sledećim receptima. Male kalupe za kolače stavite zajedno na rešetku u donjem delu rerne i pecite prema uputstvima.

3

1) Lešnik hleb

1/3 testa razvijte na radnoj površini, blago posutoj brašnom, u pravougaonik 18 x 30 cm.

4

Fil za Lešnik hleb

Umutite aromu ruma sa belancetom. Pomešajte lešnik sa šećerom i vanilin šećerom i dodajte u belance. Ploču testa prvo namažite džemom od kajsije, onda filom od lešnika. Namotajte od kraće strane i stavite u četvrtasti uski kalup. Umutite žumance sa mlekom, time premažite rolat i zasecite u cik-cak po površini, oko ½ cm duboko.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite hleb da se prohladi u kalupu, odvojite od kalupa i istresite na rešetku da se hladi.

5

2) Punjeni kuglof

Citronat sitno iseckajte, pomešajte sa preostalim sastojcima i umesite u 1/3 testa od sira i ulja i stavite testo u kalup za kuglof. Podešavanje rerne i vreme pečenja vidi gore.Kolač ostavite da odstoji 10 minuta u kalupu, odvojite ga, istresite na rešetku i ostavite da se ohladi. Po želji pospite šećerom u prahu.

6

3) Kolač sa jabukama

1/3 testaod sira i ulja razvijte na dnu kalupa sa štipaljkom.Nadev: Oljuštite jabuke, isecite na četvrtke, očistite i isecite na oko ½ cm debele kriške. Koru ravnomerno obložite jabukama, pospite šećerom i suvim grožđem, maslac u komadićima pobacajte preko toga.Podešavanje rerne i vreme pečenja vidi gore.Kolač ostavite da odstoji 10 minuta u kalupu, odvojite ga i ostavite da se ohladi.

7

Glazura

Pomešajte šećer u prahu sa sokom od limuna, tako da dobijete gusto tečnu glazuru. Time poprskajte kolač i ostavite glazuru da se stegne.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ako dajete svoju saglasnost, kliknite na „Prihvatam“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: