Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Od 1 napravi 3 - Testo od sira i ulja

Tri ukusna testa

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Od 1 napravi 3 - Testo od sira i ulja

Četvrtasti uski kalup (20 cm), kuglof kalup (Ø 18 cm) i kalup sa štipaljkom (Ø 20 cm):

malo masnoće

Ukupna količina testa od sira i ulja:

300 g pšeničnog brašna
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
125 g švapskog sira ili kisele pavlake
6 kašika/e mleka
6 kašika/e jestivog ulja npr. suncokretovog
75 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli

Lešnik hleb - Fil:

6 kapi Dr. Oetker Arome ruma
1 belance
100 g mlevenih lešnika
1 kašika šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
2 kašika/e džema od kajsije
1 žumance
1 kašika mleka

Punjeni kuglof - Nadev:

20 g citronata (kandiranog ili ušećerenog limuna)
50 g suvog grožđa
25 g oljuštenog, seckanog badema
2 kašika/e mleka
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera

Kolač sa jabukama - Nadev:

250 g jabuka
10 g suvog grožđa
1 kašičica šećera
10 g maslaca

Kolač sa jabukama - Glazura:

50 g šećera u prahu prosejanog
1 kašika soka od limuna
malo badema seckanog za posipanje

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Zagrejte rernu. Podmažite kalupe.

2

Testo sa sirom i uljem

Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i umutite sve mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. (Ne mesite preduge, inače će testo postati lepljivo!)Podelite testo na tri dela i preradite prema sledećim receptima. Male kalupe za kolače stavite zajedno na rešetku u donjem delu rerne i pecite prema uputstvima.

3

1) Lešnik hleb

1/3 testa razvijte na radnoj površini, blago posutoj brašnom, u pravougaonik 18 x 30 cm.

4

Fil za Lešnik hleb

Umutite aromu ruma sa belancetom. Pomešajte lešnik sa šećerom i vanilin šećerom i dodajte u belance. Ploču testa prvo namažite džemom od kajsije, onda filom od lešnika. Namotajte od kraće strane i stavite u četvrtasti uski kalup. Umutite žumance sa mlekom, time premažite rolat i zasecite u cik-cak po površini, oko ½ cm duboko.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite hleb da se prohladi u kalupu, odvojite od kalupa i istresite na rešetku da se hladi.

5

2) Punjeni kuglof

Citronat sitno iseckajte, pomešajte sa preostalim sastojcima i umesite u 1/3 testa od sira i ulja i stavite testo u kalup za kuglof. Podešavanje rerne i vreme pečenja vidi gore.Kolač ostavite da odstoji 10 minuta u kalupu, odvojite ga, istresite na rešetku i ostavite da se ohladi. Po želji pospite šećerom u prahu.

6

3) Kolač sa jabukama

1/3 testaod sira i ulja razvijte na dnu kalupa sa štipaljkom.Nadev: Oljuštite jabuke, isecite na četvrtke, očistite i isecite na oko ½ cm debele kriške. Koru ravnomerno obložite jabukama, pospite šećerom i suvim grožđem, maslac u komadićima pobacajte preko toga.Podešavanje rerne i vreme pečenja vidi gore.Kolač ostavite da odstoji 10 minuta u kalupu, odvojite ga i ostavite da se ohladi.

7

Glazura

Pomešajte šećer u prahu sa sokom od limuna, tako da dobijete gusto tečnu glazuru. Time poprskajte kolač i ostavite glazuru da se stegne.