Flag

Ljuti paradajz kečap

1 kečap
Jednostavno
40
Za ljubitelje ljutog paradajz kečapa.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umesto svežeg paradajza možete da koristite i oljuštene pelate iz konzerve. Pomoću prese za krompir ispasirajte, dodajte začine, šećer i Džemfix i odatle nastavite pripremu prema gore navedenom receptu.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
2,5 kgparadajza
500 gcrnog luka (sve mereno očišćeno)
125 mlvinskog sirćeta crvenog
125 mlvoćnog sirćeta
25 gsoli
2 ravne kašikemlevene paprike
1 ravna kašičicabibera Cayenne
sveže mleveni crni biber mleveni origano i krasuljice (ili peršun)
8 komadakaranfilića
4 lista/listovalorbera
neštosoka od paradajza (eventualno za nadopunjavanje)
500 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Džemfixa 2:1
Picture - Dr. Oetker Džemfixa 2:1
1

Priprema

Paradajz operite, ocedite, očistite, mesnati deo grubo iseckajte i odmerite 2,5 kg. Luk oljuštite, iseckajte i odmerite 500 g. Odmerite sirće i so.Stavite povrće, so, sve začine i obe vrste sirćeta u veliki lonac za kuvanje. Stavite da se kuva, mešajte neprestano dok ne provri, a potom kuvajte 45 minuta u otvorenom loncu, pritom povremeno promešajte. Ispasirajte smesu provlačeći je kroz cediljku ili štapnim mikserom, odmerite 1800 ml, eventualno dopunite sokom od paradajza i stavite ponovo da se kuva. Kada provri dodajte šećer pomešan sa Džemfixom i povremeno mešajući kuvajte 15 minuta, pritom smesa treba neprestano da ključa. Začinite kečap po ukusu, odmah napunite pripremljene flaše ili tegle do vrha, zatvorite poklopcem na navoj. Napunjene flaše ili tegle odmah okrenite naopako i u tom položaju ostavite oko 5 minuta.

  • Umesto svežeg paradajza možete da koristite i oljuštene pelate iz konzerve. Pomoću prese za krompir ispasirajte, dodajte začine, šećer i Džemfix i odatle nastavite pripremu prema gore navedenom receptu.