Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Ljuti paradajz kečap

Za ljubitelje ljutog

1 kečap

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Ljuti paradajz kečap

Sastojci:

2,5 kg paradajza
500 g crnog luka (sve mereno očišćeno)
125 ml vinskog sirćeta crvenog
125 ml voćnog sirćeta
25 g soli
2 ravne kašike mlevene paprike
1 ravna kašičica bibera Cayenne
sveže mleveni crni biber mleveni origano i krasuljice (ili peršun)
8 karanfilića
4 lista/listova lorbera
nešto soka od paradajza (eventualno za nadopunjavanje)
500 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Džemfixa 2:1

Priprema

Priprema

1

Priprema

Paradajz operite, ocedite, očistite, mesnati deo grubo iseckajte i odmerite 2,5 kg. Luk oljuštite, iseckajte i odmerite 500 g. Odmerite sirće i so.Stavite povrće, so, sve začine i obe vrste sirćeta u veliki lonac za kuvanje. Stavite da se kuva, mešajte neprestano dok ne provri, a potom kuvajte 45 minuta u otvorenom loncu, pritom povremeno promešajte. Ispasirajte smesu provlačeći je kroz cediljku ili štapnim mikserom, odmerite 1800 ml, eventualno dopunite sokom od paradajza i stavite ponovo da se kuva. Kada provri dodajte šećer pomešan sa Džemfixom i povremeno mešajući kuvajte 15 minuta, pritom smesa treba neprestano da ključa. Začinite kečap po ukusu, odmah napunite pripremljene flaše ili tegle do vrha, zatvorite poklopcem na navoj. Napunjene flaše ili tegle odmah okrenite naopako i u tom položaju ostavite oko 5 minuta.