Flag

Krempita sa višnjama

8 Porcija/e
Srednje teško
30
Lagana i osvežavajuća poslastica.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
500 glisnatog testa
1 pakovanjeDr. Oetker Krempita fila
800 mlmleka hladnog
200 gvišanja iz kompota
badem u listićima
šećer u prahu
Picture - Dr. Oetker Krempita fila
1

Lisnato testo

Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite lisnato testo. Od lisnatog testa isecite dva kruga prečnika 20-22 cm. Prebacite prvi krug na pleh obložen papirom za pečenje i izbockajte ga viljuškom. Drugi krug isecite na 8 trouglova, a onda i njih prebacite na pleh. Pecite na 200°C oko 20-25 minuta, do zlatnožute boje.

2

Fil

Mleko sipajte u dublju posudu i dodajte smesu za fil. Mutite mikserom maksimalnom brzinom oko 3 minuta. Dodajte dobro oceđene višnje iz kompota i lagano promešajte.

3

Krempita

Na tacnu stavite obruč i prethodno ispečenu koru. Sipajte fil i poravnajte. Pažljivo prebacite prethodno isečene trouglove. Ostavite u frižideru 3 sata, a onda skinite obruč i bočnu stranu obložite listićima badema. Pospite šećerom u prahu i isecite na trouglove.