Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kolač sa jabukama

Poslužite topli kolač sa jabukama uz pekmez od šljiva.

1 Porcija

Zahteva određeno umeće 45 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kolač sa jabukama

Sastojci:

2 jabuka
120 g šećera
120 g brašna
100 ml vode
2 jaja
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
50 g margarina

Za valjanje jabuka:

100 g šećera belog
50 g šećera žutog
1 kesica Dr. Oetker Cimet šećera
1 kašičica kardamoma mlevenog
60 g mlevenog badema
20 g margarina

Za serviranje:

pekmez od šljiva

Priprema

Priprema

1

Umutiti šećer, burbon vanilu i jaja tako da se dobije kremasta struktura. Dodati margarin i nastaviti mućenje, a zatim i i brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju vodu. Nastaviti mućenje da se dobije ujednačeno testo.

2

Jabuke oljuštiti i očistiti i iseći na osam kriški svaku. Uvaljati ih u mešavinu šećera, cimet šećera i kardamoma.

3

Dno pleha sa kopčom obložiti papirom za pečenje. Testo izručiti u pleh za pečenje predhodno premazan margarinom i obložen fino mlevenim bademom.

4

Poređati začinjene jabuke po površini testa i peći u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.

5

Služiti toplo sa pekmezom od šljiva.