Breskve oljuštite i očistite od koštica. 4 breskve iseckajte na kockice i ostavite po strani.
Preostale breskve u blenderu izblendajte u kašu. Izmerite pripremljene breske i dodajte vodu, onoliko koliko je potrebno da ukupno imate 1 litar tečnosti.
Sipajte u odgovarajući sud, dodajte šećer i vanilin šećer. Stavite da se kuva.
Posebno sjedinite puding i vodu, pa kada je tečnost provrela, sipajte puding i skuvajte fil. Prohladite 5 minuta pa dodajte iseckane breskve koje ste odvojili na početku.
Na dno kalupa stavite polovinu piškota, zatim sipajte fil, a onda stavite još jedan red piškota.
Sipajte mleko u dublju posudu i dodajte šlag penu. Mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, a potom najvećom brzinom oko 3 minuta, dok se ne dobije čvrsta pena. Premažite preko kolača. Savet: Ukoliko želite da šlag pena bude slađa, možete dodati šećer u prahu.
Kolač ostaviti preko noći u frižideru.
Napomena: U periodu kada nema svežih breskvi, možete koristiti breskve iz kompota.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači