Flag

Novogodišnji cakepops-i

16 komada
Srednje teško
60
Dekorativni kolačići u obliku sladoleda kojima će se posebno obradovati mališani.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
300 gmlevenog keksa
120 gmaskarpone ili drugog krem sira
80 gputera/maslaca sobne temperature
sok od ½ pomorandže
50 gbele čokolade rastopljene
0,5 kašičiceDr. Oetker Mleveni cimet
1 kašikaDr. Oetker Arome vanila
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
otprilike 300 - 400 gbele čokolade
Picture - Dr. Oetker Mleveni cimet
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1

U činiji pomešajte mleveni keks, maskarpone sir, puter, cimet, aromu vanile i burbon aromatizovani šećer, pa dodajte sok pomorandže i istopljenu i prohlađenu belu čokoladu. Najbolje je da smesu umesite rukama.

2

Čokoladu rastopite na pari ili na niskoj temperaturi uz povremeno mešanje. Blago je prohladite, a zatim sipajte u kalupe u debljem sloju pa kašikom rasporedite po ivicama. Ubacite štapić dok je čokolada još uvek sveža, a zatim tu gde je vrh štapića dodajte još malo čokolade, kako bi cakepops-evi bili čvršći i stabilniji. Pripremljen kalup stavite u frižider na 15-ak minuta da se čokolada stegne.

3

Izvadite kalup iz frižidera pa pažljivo u stegnutu čokoladu stavite smesu od keksa i koliko toliko pritisnite prstima da poravnate površinu. Pažljivo, kako se čokolada ne bi polomila. Preko sipajte belu čokoladu i poravnajte površinu kašičicom. Vratite u frižider da se stegne pa zatim izvadite cakepops-eve i napravite sledeće ture (zavisno od toga koliki vam je kalup za sladolede).

4

Na stegnute sladolede istisnite obojenu ili običnu belu čokoladu, a zatim ukrasite Dr.Oetker novogodišnjim dekorima.