Flag

Kolač s keksom i filom od malina

otprilike 25 komada
Srednje teško
40
Kolač s puter keksom, filovan malinama i šlagom od slatke pavlake.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
250 gpšeničnog brašna
3 pune kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
175 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
5 komadajaja (veličine M)
250 gmekog maslaca ili margarina
Fil od malina
750 gmalina zamrznutih
2 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
40 gšećera
400 mlvode
Šlag
600 gslatke pavlake
3 kesiceDr. Oetker Kremfixa
40 gšećera
Za ukrašavanje
otprilike 25 gputer keksa
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Pleh za pečenje podmažite i na njega stavite okvir za pečenje. Zagrejte rernu.
Gornji i donji grejač: otprilike 180°C.
Rerna sa vrelim vazduhom: otprilike 160°C.

2

Testo

Brašno i prašak za pecivo pomešajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) umutite glatko testo, mešajući kratko na najnižoj, a potom oko dva minuta na najvišoj brzini. Raspodelite testo po plehu i poravnajte ga. Ispecite testo.
Nivo rerne: sredina.
Vreme pečenja: otprilike 30 minuta.
Ostavite kolač u plehu da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

3

Fil od malina

Otopite maline, stavite ih u lonac i dodajte 200 ml vode. Puding prah pomešajte sa šećerom i umešajte 200 ml vode. Zakuvajte maline, dodajte izmešani puding i mešajući kuvajte oko 1 minut. Vrući fil premažite po ispečenom biskvitu i ostavite da se stvrdne.

4

Šlag od slatke pavlake

Umutite slatku pavlaku sa Kremfixom i šećerom. Raspodelite šlag preko fila od malina i do posluživanja držite u frižideru. Pre posluživanja složite na preko šlaga puter keks, tako da između keksa ostavite razmak za rezanje. Odvojite okvir za pečenje i skinite ga. Secite kolač i poslužite.