Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kolač s keksom i filom od malina

Kolač s puter keksom, filovan malinama i šlagom od slatke pavlake.

oko 25 komada

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kolač s keksom i filom od malina

Testo:

250 g pšeničnog brašna
3 pune kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
175 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
5 jaja (veličine M)
250 g mekog maslaca ili margarina

Fil od malina:

750 g malina zamrznutih
2 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
40 g šećera
400 ml vode

Šlag:

600 g slatke pavlake
3 kesice Dr. Oetker Kremfixa
40 g šećera

Za ukrašavanje:

oko 25 g puter keksa

Priprema

Priprema

1

Pleh za pečenje podmažite i na njega stavite okvir za pečenje. Zagrejte rernu.
Gornji i donji grejač: otprilike 180°C.
Rerna sa vrelim vazduhom: otprilike 160°C.

2

Testo

Brašno i prašak za pecivo pomešajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) umutite glatko testo, mešajući kratko na najnižoj, a potom oko dva minuta na najvišoj brzini. Raspodelite testo po plehu i poravnajte ga. Ispecite testo.
Nivo rerne: sredina.
Vreme pečenja: otprilike 30 minuta.
Ostavite kolač u plehu da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

3

Fil od malina

Otopite maline, stavite ih u lonac i dodajte 200 ml vode. Puding prah pomešajte sa šećerom i umešajte 200 ml vode. Zakuvajte maline, dodajte izmešani puding i mešajući kuvajte oko 1 minut. Vrući fil premažite po ispečenom biskvitu i ostavite da se stvrdne.

4

Šlag od slatke pavlake

Umutite slatku pavlaku sa Kremfixom i šećerom. Raspodelite šlag preko fila od malina i do posluživanja držite u frižideru. Pre posluživanja složite na preko šlaga puter keks, tako da između keksa ostavite razmak za rezanje. Odvojite okvir za pečenje i skinite ga. Secite kolač i poslužite.