Jaje na oko kolač

Breskve u kremu

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Jaje na oko kolač

Tepsija (40 x 30 cm):

malo masnoće
alu-folija

Nadev:

2 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
80 g šećera
750 ml mleka (3/4 l)
1 konzerva polutki kajsija (neto 480 g)
500 g kisele pavlake

Mućeno testo:

150 g margarina ili maslaca
50 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
3 jaja
300 g pšeničnog brašna
2 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
2 kašika/e mleka

Preliv:

500 ml soka od kajsije (1/2 l, iz konzerve, event. dopunite vodom)
50 g šećera
2 kesice Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog

Priprema

Priprema

1

Nadev

Od 2 kesice praška za puding, šećera i mleka skuvajte puding prema uputstvu sa kesice ali samo sa 750 ml (3/4 l) mleka. Malo prohladite puding, povremeno promešajte. U međuvremenu zagrejte rernu ako koristite gornje i donje grejače. Podmažite tepsiju. Kajsije dobro ocedite, pritom sačuvajte sok. U ohlađeni puding umešajte kiselu pavlaku.

2

Mućeno testo

Mekani maslac ili margarin penasto umutite mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i so neprestano muteći dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u umućenu smesu iz dva puta naizmenično sa mlekom, muteći srednjom brzinom. Sipajte testo u tepsiju i poravnajte. Ispred testa, na otvorenoj strani tepsije, stavite višestruko savijenu alu-foliju. Ravnomerno nanesite puding krem preko testa. Kajsije sa oblom stranom na gore poslažite u ravnomernim razmacima preko pudinga i stavite da se peče.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

Gornji i donji grejači: oko 180º C (prethodno zagrejati rernu)Topao vazduh: oko 160º C (prethodno ne zagrejati rernu)Gas: stepen 2-3 (prethodno ne zagrejati rernu)Vreme pečenja: oko 35 min.

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Stavite tepsiju na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi.

3

Preliv

Sok od kajsije eventualno dopunite vodom do 500 ml (1/2 l). Preliv za torte sa šećerom i sokom pripremite prema uputstvu sa kesice. Brzo rasporedite preliv preko nadeva i ostavite da se stegne.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ako dajete svoju saglasnost, kliknite na „Prihvatam“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno

Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne