Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Jaje na oko kolač

Breskve u kremu

1 Kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Jaje na oko kolač

Tepsija (40 x 30 cm):

malo masnoće
alu-folija

Nadev:

2 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
80 g šećera
750 ml mleka (3/4 l)
1 konzerva polutki kajsija (neto 480 g)
500 g kisele pavlake

Mućeno testo:

150 g margarina ili maslaca
50 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
3 jaja
300 g pšeničnog brašna
2 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
2 kašike mleka

Preliv:

500 ml soka od kajsije (1/2 l, iz konzerve, event. dopunite vodom)
50 g šećera
2 kesice Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog

preparation

Priprema

1

Nadev

Od 2 kesice praška za puding, šećera i mleka skuvajte puding prema uputstvu sa kesice ali samo sa 750 ml (3/4 l) mleka. Malo prohladite puding, povremeno promešajte. U međuvremenu zagrejte rernu ako koristite gornje i donje grejače. Podmažite tepsiju. Kajsije dobro ocedite, pritom sačuvajte sok. U ohlađeni puding umešajte kiselu pavlaku.

2

Mućeno testo

Mekani maslac ili margarin penasto umutite mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i so neprestano muteći dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u umućenu smesu iz dva puta naizmenično sa mlekom, muteći srednjom brzinom. Sipajte testo u tepsiju i poravnajte. Ispred testa, na otvorenoj strani tepsije, stavite višestruko savijenu alu-foliju. Ravnomerno nanesite puding krem preko testa. Kajsije sa oblom stranom na gore poslažite u ravnomernim razmacima preko pudinga i stavite da se peče.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

Nivo rerne: srednja

Gornji i donji grejači: oko 180º C (prethodno zagrejati rernu)Topao vazduh: oko 160º C (prethodno ne zagrejati rernu)Gas: stepen 2-3 (prethodno ne zagrejati rernu)Vreme pečenja: oko 35 min.

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Stavite tepsiju na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi.

3

Preliv

Sok od kajsije eventualno dopunite vodom do 500 ml (1/2 l). Preliv za torte sa šećerom i sokom pripremite prema uputstvu sa kesice. Brzo rasporedite preliv preko nadeva i ostavite da se stegne.

0 Odabrali ste