Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Hleb sa susamom

Sa maslinovim uljem

1 Pecivo

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Hleb sa susamom

Testo:

500 g pšeničnog brašna (tip 550)
1 kesica Dr. Oetker Kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
250 ml vode mlake
4 kašika/e maslinovog ulja
malo susama
3 kašika/e susama

Priprema

Priprema

1

Priprema

Susam popržite u teflonskom tiganju bez masnoće.

2

Testo

Prosejte pšenično brašno u posudu i dobro pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte šećer, so, vodu i ulje. Električnim mikserom (nastavcima za mešenje) mešajte oko 5 minuta najpre najmanjom, potom najvećom brzinom, dok ne dobijete glatko testo. Pred kraj izrade testa umešajte prženi susam. Testo ostavite da odstoji pokriveno na toplome dok ne naraste, odnosno dok mu se vidno ne poveća zapremina.Testo kratko promesite. Stavite ga u namašten kalup (30x11 cm) pa ga ostavite pokrivenog na toplom da još jednom nadođe. Površinu premažite vodom i pospite susamom. Kalup stavite na rešetku u rerni.

Temperatura rerne oko 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 180 °C

recipe.preparation.gas oko 180 °C