Podmažite tepsiju i pospite brašnom ili obložite papirom za pečenje. Zgužvajte kuhinjske ubruse, oblikujte "jaja" i uvijte ih u alu-foliju. Zagrejte rernu.
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo u dubljoj činiji. Dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom u glatko testo (ne mesite predugo, inače će se testo lepiti!). Oblikujte testo u rolnu i podelite ga na 6 jednakih delova. Svako parče testa podelite na 3 dela i na blago pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte 3 valjka (dužine oko 30 cm) i položite ih jedan pored drugog na radnu površinu. Gornje krajeve malo pritisnite i ispletite pletenicu. Donje krajeve dobro spojite i na tepsiji oblikujte venčić. Na isti način postupite sa preostalih 5 delova testa. Postavite "alu-folija-jaja" u sredinu venčića. Umutite žumance sa mlekom, premažite time venčiće i po ćelji ih pospite rendanim ili seckanim bademima ili pistaćima. Pecite u donjoj trećini rerne.
Pozicija rešetke: donja trećina
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. "Alu-folija-jaja" odstranite odmah nakon pečenja i ostavite venčiće da se ohlade na rešetki za kolače. Ofarbajte jaja bojom za jaja prema uputstvu sa kesice i stavite ih pre serviranja u pripremljene venčiće.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva