Flag

Gurmanska zapečena palenta

9 Porcija/e
Jednostavno
30
Gurmanluk sa kajmakom i slaninom koji ćete pripremiti brzo i lako!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
175 gpalente
700 mlvode
1 kašičicasoli
malobibera
1 kašičicasuvog vlašca
0,5 kašičicebelog luka u granulama
20 gputera/maslaca
150 gslanine
1 čašačeri paradajza
otprilike 60 - 70 gkajmaka
1 komadlimun
peršun
1

Slaninu sitno iseckajte i propržite. Izvadite na ubrus da se ocedi.

2

U sud sipajte vodu, biber, suvi vlašac, beli luk u granulama i puter. Kada voda provri i puter se istopi, dodajte so i promešajte.

3

Postepeno sipajte palentu neprestano mešajući, smanjite temperaturu i mešajte još oko 2 minuta. Dodajte proprženu slaninu, još malo promešajte i sipajte u podmazan pekač veličine 20 x 20 cm.

4

Preko palente rasporedite kajmak, isečeni čeri paradajz i kriške tanko sečenog limuna.

5

Stavite u zagrejanu rernu da se zapeče na 200 °C oko 20 minuta. Pospite svežim peršunom.