Flag

Džem od jagoda i kokosa

1 tegla srednje veličine
Jednostavno
40
Kada jednom isprobate ovaj džem uvek ćete mu se rado vraćati.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umesto jagoda možete da koristite i trešnje ili višnje.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Pripremite
400 mlsoka od jagoda
100 gkokosovog brašna
600 gjagoda (očišćenih)
1 kesicalimuntusa
50 mlruma (belog ili po želji)
1 kesicaDr. Oetker Džemfixa 2:1
500 gšećera
Picture - Dr. Oetker Džemfixa 2:1
1

Jagode operite, očistite i prepolovite. Istisnite sok i odmerite 400 ml. Dodajte kokosovo brašno, pa 5 minuta kuvajte u poklopljenom sudu na srednjoj vatri.

2

600 g jagoda operite, ostavite ih da se ocede, očistite pa ih sitno iseckajte. Jagode, masu sa kokosom, limuntus i po želji rum stavite u lonac. Šećer pomešajte sa Džemfixom 2:1 i umešajte u voćnu smesu. Stalno mešajte na jakoj vatri, dok ne provri, pa uz stalno mešanje kuvajte barem još 2 - 3 minuta. Skinite sa šporeta. Eventualno skinite penu i odmah sipajte do vrha u pripremljene tegle. Zatvorite poklopcima na navoj, okrenite naopako i ostavite da tegle tako odstoje otprilike 5 minuta.

  • Umesto jagoda možete da koristite i trešnje ili višnje.