Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Džem od jagoda i kokosa

Rafinirano

oko 1 džem

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Džem od jagoda i kokosa

Pripremite:

400 ml soka od jagoda
100 g kokosovog brašna
600 g jagoda (očišćenih)
1 kesica limuntusa
50 ml ruma (belog ili po želji)
1 kesica Dr. Oetker Džemfixa 2:1
500 g šećera

Priprema

Priprema

1

Jagode operite, očistite i prepolovite. Istisnite sok i odmerite 400 ml. Dodajte kokosovo brašno, pa 5 minuta kuvajte u poklopljenom sudu na srednjoj vatri.

2

600 g jagoda operite, ostavite ih da se ocede, očistite pa ih sitno iseckajte. Jagode, masu sa kokosom, limuntus i po želji rum stavite u lonac. Šećer pomešajte sa Džemfixom 2:1 i umešajte u voćnu smesu. Stalno mešajte na jakoj vatri, dok ne provri, pa uz stalno mešanje kuvajte barem još 2 - 3 minuta. Skinite sa šporeta. Eventualno skinite penu i odmah sipajte do vrha u pripremljene tegle. Zatvorite poklopcima na navoj, okrenite naopako i ostavite da tegle tako odstoje otprilike 5 minuta.