Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Džem od jagoda i bresaka

Omiljeno

oko 1 džem

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Džem od jagoda i bresaka

Sastojci:

450 g jagoda očišćenih
450 g bresaka očišćenih
100 ml voćnog likera ili rakije od bresaka
0,5 kesice limuntusa (oko 10 g)
1 kesica Dr. Oetker Džemfixa 2:1
500 g šećera

Priprema

Priprema

1

Priprema

Jagode operite, ostavite ih da se ocede, pa im odstranite peteljke i sitno ih iseckajte. Breskve takođe operite, ostavite ih da se ocede, pa ih prepolovite, izvadite im koštice i sitno ih iseckajte. Voće, liker (ili rakiju) i limunsku kiselinu stavite u lonac. Sadržaj kesice Džemfixa Extra najpre pomešajte sa dve kašike šećera, potom umešajte u voćnu smesu. Stalno mešajte na jakoj vatri, dok ne provri. Čim sve, uz stalno mešanje, dobro provri, dodajte preostali šećer. Neka ponovo prokuva, pa uz stalno mešanje kuvajte barem još 2 - 3 minuta. Skinite sa šporeta. Eventualno skinite penu i odmah sipajte do vrha u pripremljene tegle. Zatvorite poklopcima na navoj, okrenite naopako i ostavite da tegle tako odstoje otprilike 5 minuta.