Flag

Džem od ananasa i jabuka

otprilike 1 džem
Jednostavno
40
Interesantna kombinacija ukusa jabuke i ananasa.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Brendi skraćuje rok trajanja džema na 6 meseci.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1150 gjabuka
1 komadpomorandže/i
3 kašičiceestragona
1 kesicaDr. Oetker Džemfixa 2:1
500 gšećera
4 kašika/ebrendija
500 gananasa (može i iz konzerve)
Picture - Dr. Oetker Džemfixa 2:1
1

Priprema

Jabuke oljuštite, odstranite peteljke i koštice i ispasirajte. Ananas usitnite pa takođe ispasirajte. Pomorandžu oljuštite, pritom skinite i belu kožicu, isecite filete i takođe ispasirajte. Ispasirano voće stavite u lonac i dobro promešajte. Šećer pomešajte sa Džemfixom Extra i umešajte u voćnu smesu. Stalno mešajte na jakoj vatri, dok ne provri, pa uz stalno mešanje kuvajte barem još 2 - 3 minuta. Skinite sa šporeta. Eventualno skinite penu, po želji dodajte brendi i odmah sipajte do vrha u pripremljene tegle. Zatvorite poklopcima na navoj, okrenite naopako i ostavite da tegle tako odstoje otprilike 5 minuta.

  • Brendi skraćuje rok trajanja džema na 6 meseci.