Flag

Crunch Cheeseberry

12 Porcija/e
Srednje teško
70
Osvežavajući crunch kolač sa punjenjem od borovnice.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Biskvit
4 komadajaja
2 komadabelanaca
50 gmuscovado šećera
50 gšećera
80 gmekog brašna
20 gputera/maslaca istopljenog
0,5 kesiceDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
1 prstohvatsoli
Crunch
150 mlmleka
20 gmeda
60 gbadema pečenih
90 glešnika pečenih
100 gdulche de leche
10 gDr. Oetker Gustin
2 prstohvatasoli
Prvi deo krema
200 mlmleka
2 komadažumanca
50 gšećera
0,5 kesiceDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
150 gbele čokolade
3 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
Drugi deo krema
250 gmaskarpone
175 mlslatke pavlake
0,5 kesiceDr. Oetker Šlag pene
30 mllikera od pomorandže
Voćni insert
500 gpirea borovnice
70 gšećera
2 gagar agara
sok od ½ limuna
Glazura
170 mlslatke pavlake
40 mlvode
30 gglukoze
260 gčokolade gold
4 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
nekoliko kapi suncokretovog ulja
Dekoracija
50 gpečenih lešnika celih
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
Picture - Dr. Oetker Šlag pene
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
1

Biskvit

Jaja i belanca mutiti na pari do 40 C, nastaviti mućenje dok se količina ne udvostruči, pa prebaciti u posudu za mućenje mikserom. Dodati beli i smeđi šećer, so, burbon vanilin šećer i mutiti dok se masa ne ohladi i postane penasta. Dodati otopljen puter i brašno sa praškom za pecivo, sjediniti, pa razmazati tanko na pleh od rerne obložen papirom za pečenje i peći kratko na 170 C, dok ne postane mekano na dodir.

2

Crunch

Prokuvati mleko i dulce de leche, dodati gustin razmućen u malo mleka i  kratko prokuvati. Umešati mlevene bademe i lešnike, med, so i vruće razmazati preko pečenog biskvita. Staviti prijanjajuću foliju da se ne stvori korica i ohladiti desetak minuta dok se priprema krem. 

3

Prvi deo krema

Potopiti želatin u hladnu vodu. Mleko zagrejati, pa preliti preko žumanaca, šećera i burbon vanilin šećera. Sve sjediniti, pa vratiti na vatru i kuvati uz konstantno mešanje na umerenoj temperaturi do 80 C. U kuvanu kremu dodati belu čokoladu i omekšali želatin. Sve sjediniti i pustiti da se ohladi.

4

Drugi deo krema

Umutiti slatku pavlaku i šlag penu. Maskarpone i deo likera od pomorandže umutiti sa delom ohlađene kreme dok se sve ne sjedini, potom dodati umućenu slatku pavlaku i umešati. Dodati sok od limuna i ostatak likera od pomorandže i sjediniti. Prebaciti krem u dresir kesu.

5

Voćno punjenje

Prokuvati kratko sve sastojke i sipati u modle, ostaviti da se stegne. 

6

Glazura

Prokuvati slatku pavlaku i vodu, preliti preko čokolade, glukoze i omekšalog želatina. Nežno promešati i na kraju dodati nekoliko kapi suncokretovog ulja. Ohladiti na 27 C i preliti ohlađeni kolač. Po potrebi preliti 2 puta, tj. u 2 sloja.

7

Filovanje

U silikonske kalupe puniti krem od mascarponea, potom voćno punjenje, zatim još malo krema. Završiti biskvitom sa crunch slojem. Popuniti rupe kremom. Zalediti kolač. Zaleđen kolač preliti glazurom, dekorisati sa krupno sečenim pečenim lešnicima.