Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Čokoladni kolač sa jagodama

Odlična kombinacija čokolade i jagoda.

20 Porcija/e

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čokoladni kolač sa jagodama

Sastojci:

150 g maslaca ili margarina
3 jaja
950 ml mleka hladnog
1 kesica Dr. Oetker Čokoladni kolač
500 g jagoda
3 kesice Dr. Oetker Krem pudinga sa ukusom čokolade

Priprema

Priprema

1

Patišpanj

Penasto umutite maslac i jaja. Dodajte 50 ml mleka, sadržaj iz kesice za čokoladni kolač i mutite mikserom maksimalnom brzinom 1-2 minuta, da se smeša homogenizuje. Sipajte u podmazan pleh 20 x 30 cm. Pecite oko 20 minuta na 180-190 °C.

2

Pečeni kolač ostavite da se u kalupu ohladi.
Na ohlađen kolač složite jagode koje ste prethodno isekli na pola.

3

Krem

U sud sipajte preostalo mleko (900 ml) i dodajte sadržaj iz kesica za krem puding. Mutite mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastavite mućenje maksimalnom brzinom, oko 3 minuta. Ako želite slađi krem puding dodajte šećer u prahu po želji.

4

Pripremljeni krem puding sipajte i rasporedite preko jagoda. Kolač ostavite nekoliko sati u frižideru, a najbolje da to bude preko noći.