Flag

Čokoladni kolač sa jagodama

20 Porcija/e
Jednostavno
40
Odlična kombinacija čokolade i jagoda.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Pre nego isečete kolač, možete da ga stavite na 15-30 minuta u zamrzivač.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
150 gmaslaca ili margarina
3 komadajaja
950 mlmleka hladnog
1 kesicaDr. Oetker Čokoladni kolač
500 gjagoda
3 kesiceDr. Oetker Krem pudinga sa ukusom čokolade
Picture - Dr. Oetker Krem pudinga sa ukusom čokolade
1

Patišpanj

Penasto umutite maslac i jaja. Dodajte 50 ml mleka, sadržaj iz kesice za čokoladni kolač i mutite mikserom maksimalnom brzinom 1-2 minuta, da se smeša homogenizuje. Sipajte u podmazan pleh 20 x 30 cm. Pecite oko 20 minuta na 180-190 °C.

2

Pečeni kolač ostavite da se u kalupu ohladi.
Na ohlađen kolač složite jagode koje ste prethodno isekli na pola.

3

Krem

U sud sipajte preostalo mleko (900 ml) i dodajte sadržaj iz kesica za krem puding. Mutite mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastavite mućenje maksimalnom brzinom, oko 3 minuta. Ako želite slađi krem puding dodajte šećer u prahu po želji.

4

Pripremljeni krem puding sipajte i rasporedite preko jagoda. Kolač ostavite nekoliko sati u frižideru, a najbolje da to bude preko noći.

  • Pre nego isečete kolač, možete da ga stavite na 15-30 minuta u zamrzivač.