Flag

Uskršnji keksići od kokosa

25 Porcija/e
Jednostavno
60
Ukusni, hrskavi i veoma dekorativni.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
125 gputera/maslaca
100 gšećera u prahu
1 kašičicaDr. Oetker Arome vanila
1jaje
250 gbrašna
5 gDr. Oetker Prašak za pecivo (1 kašičica)
Za dekorisanje
100 gšećera u prahu
otprilike 5 - 10 mlvode (1-2 kašičice)
100 gkokosovog brašna
Dr. Oetker Boja za kolače crvena
Dr. Oetker Boja za kolače plava
zelena boja za kolače
žuta boja za kolače
nekolikoRaffaello kuglica
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo (1 kašičica)
Picture - Dr. Oetker Boja za kolače crvena
Picture - Dr. Oetker Boja za kolače plava
1

Zagrejati rernu na 180°C (ventilator na 160°C). Obložite pleh papirom za pečenje.

2

Testo

U činiji mutite puter i šećer u prahu dok ne postane meko i kremasto. Dodajte aromu vanile i jaje. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo u kremastu smesu i umesite rukama kako bi se formiralo testo.

3

Prebacite testo na podlogu koja je prethodno posuta brašnom i mesite dok testo ne postane glatko. Razvaljajte testo na debljinu od 3 mm i koristite modle u obliku zeke. Poređajte ih na papir za pečenje.

4

Pecite ih oko 10 minuta, dok ne porumene. Ostaviti da se hlade oko 5 minuta, zatim ih izvadite iz pleha kako bi se potpuno ohladili.

5

Dekorisanje

Pomešajte šećer u prahu i vodu u glatku glazuru. Podelite kokosovo brašno na 4 dela i obojite ih sa nekoliko kapi prehrambene boje.

6

Premažite keksiće glazurom i ukrasite ih šarenim kokosovim brašnom. Prepolovite Raffaello kuglice, zalepite ih glazurom kao zečije repiće i uživajte.