Flag

Čokoladna krempita

16 Porcija/e
Srednje teško
90
Kremasta poslastica u čokoladnoj varijanti.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Lisnato testo
500 gbrašna
250 gputera/maslaca
150 mlvode hladne
10 gDr. Oetker Kakao
100 gšećera u prahu
1 kesicaDr. Oetker Cimet šećera
1 prstohvatsoli
Mousse
250 gžumanca
200 gšećera
350 gmaskarpone sira
150 gcrne čokolade
150 gpaste od lešnika
350 gslatke pavlake
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Čoko cialda
100 mlsoka od pomorandže
200 gšećera
70 gbrašna
15 gDr. Oetker Kakao
100 gputera/maslaca
1 prstohvatsoli
Dekoracija
hrskave perlice od slane karamele i mlečne čokolade
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Lisnato testo

Umesiti testo od brašna, soli, vode i kockica hladnog putera, pa ga staviti u frižider da se stegne. Kada se testo stegne, rasklagijati ga i preklopiti tri puta, pa ga opet staviti u frižider da odstoji pola sata. Ovaj postupak ponoviti tri puta. Kada se ovi postupci završe, testo rasklagijati tanko između dva papira za pečenje, pa po testu posuti šećer u prahu i cimet šećer, staviti između dva pleha, pa peći 15-20 minuta na 190°C. Dok je testo vruće seći ga na krugove i trouglove.

2

Mousse

Izlupati na pari žumanca, šećer i burbon vanila šećer dok se ne zgusne, pa u to dodati otopljenu čokoladu, maskarpone sir sobne temperature i pastu od lešnika. Dobijenu smesu prekriti kontaktnom folijom i ostaviti da se ohladi. Umutiti meko slatku pavlaku i dodavati je prethodnom filu uz lagano mešanje.

3

Čoko cialda

Otopiti na tihoj vatri sok i šećer sa malo soli, pa umešati brašno i kakao, umešati puter sobne temperature, pa ostaviti da se hladi. Rasklagijati tanko na papir i peći do zlatne boje na 200°C. Lomiti u nejednake oblike.

4

Filovanje

Jedno parče lisnatog testa pa mousse, pa drugo parče lisnatog testa pa mousse, pa lisnato testo i odozgo čoko cialda i hrskave perlice.