Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Čokoladna krempita

Kremasta poslastica u čokoladnoj varijanti.

16 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 90 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čokoladna krempita

Lisnato testo:

500 g brašna
250 g putera/maslaca
150 ml vode hladne
10 g Dr. Oetker Kakao
100 g šećera u prahu
1 kesica Dr. Oetker Cimet šećera
1 prstohvat soli

Mousse:

250 g žumanceta
200 g šećera
350 g maskarpone sira
150 g crne čokolade
150 g paste od lešnika
350 g slatke pavlake
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer

Čoko cialda:

100 ml soka od pomorandže
200 g šećera
70 g brašna
15 g Dr. Oetker Kakao
100 g putera/maslaca
1 prstohvat soli

Dekoracija:

hrskave perlice od slane karamele i mlečne čokolade

Priprema

Priprema

1

Lisnato testo

Umesiti testo od brašna, soli, vode i kockica hladnog putera, pa ga staviti u frižider da se stegne. Kada se testo stegne, rasklagijati ga i preklopiti tri puta, pa ga opet staviti u frižider da odstoji pola sata. Ovaj postupak ponoviti tri puta. Kada se ovi postupci završe, testo rasklagijati tanko između dva papira za pečenje, pa po testu posuti šećer u prahu i cimet šećer, staviti između dva pleha, pa peći 15-20 minuta na 190°C. Dok je testo vruće seći ga na krugove i trouglove.

2

Mousse

Izlupati na pari žumanca, šećer i burbon vanila šećer dok se ne zgusne, pa u to dodati otopljenu čokoladu, maskarpone sir sobne temperature i pastu od lešnika. Dobijenu smesu prekriti kontaktnom folijom i ostaviti da se ohladi. Umutiti meko slatku pavlaku i dodavati je prethodnom filu uz lagano mešanje.

3

Čoko cialda

Otopiti na tihoj vatri sok i šećer sa malo soli, pa umešati brašno i kakao, umešati puter sobne temperature, pa ostaviti da se hladi. Rasklagijati tanko na papir i peći do zlatne boje na 200°C. Lomiti u nejednake oblike.

4

Filovanje

Jedno parče lisnatog testa pa mousse, pa drugo parče lisnatog testa pa mousse, pa lisnato testo i odozgo čoko cialda i hrskave perlice.