Flag

Čitni sa kajsijama i paradajzom

1 čitni
Jednostavno
40
Neobična kombinacija kajsije i paradajza.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Poslužite uz krompir, testeninu ili roštilj.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
500 gkajsija
500 gparadajza
400 gšargarepe (sve mereno očišćeno)
200 mlvinskog sirćeta belog
300 mlsoka od kajsije
500 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Džemfixa 2:1
malosoli
2 kašičicekarija u prahu
maločili sosa u prahu
malobibera belog mlevenog
Picture - Dr. Oetker Džemfixa 2:1
1

Priprema

Kajsije operite, ocedite, očistite, iseckajte na sitnije kockice i odmerite 500 g. Paradajz operite, ocedite, zasecite unakrst, kratko potopite u kipuću vodu i stavite pod haldnu vodu. Oljuštite paradajz, odsecite deo oko peteljke, mesnati deo sitno iseckajte i odmerite 500 g. Šargarepu očistite, ocedite, sitno izrendajte i odmerite 400 g. Zatim odmerite 200 ml sirćeta i 300 ml soka od kajsija. Sve sastojke osim začina pomešajte u loncu za kuvanje, te uz stalno mešanje kuvajte 5 minuta od trenutka kada smesa provri. Čitni začinite solju, karijem, čilijem i biberom po sopstvenom ukusu. Skinite s vatre i odmah napunite do vrha pripremljene tegle, zatvorite poklopcem na navoj. Napunjene tegle odmah okrenite naopako i u tom položaju ostavite oko 5 minuta.

  • Poslužite uz krompir, testeninu ili roštilj.