Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Brzi paradajz kečap

Brzo i lako - brzi paradajz kečap

1 kečap

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Brzi paradajz kečap

Sastojci:

1,75 litra soka od paradajza
125 ml vinskog sirćeta crvenog
1 ravna kašičica sveže mlevenog crnog bibera
malo karanfilića mlevenog, origana i krasuljice (ili peršuna)
4 lista/listova lorbera
malo soli
500 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Džemfixa 2:1
125 ml voćnog sirćeta
2 kašika/e luka finog granulata
1 ravna kašika mlevene paprike

Priprema

Priprema

1

Priprema

Odmerite sve sastojke. Pomešajte sok od paradajza, sve začine, obe vrste sirćeta, šećer i Džemfix u velikom loncu za kuvanje. Stavite da se kuva, mešajte neprestano dok ne provri, a potom kuvajte 10-15 minuta u otvorenom loncu, pritom povremeno promešajte. Skinite sa šporeta, izvadite lorber, po potrebi skinite penu i odmah napunite pripremljene flaše ili tegle do vrha, zatvorite poklopcem na navoj. Napunjene flaše ili tegle odmah okrenite naopako i u tom položaju ostavite oko 5 minuta.