Flag

Bele košnice

1 kolač
Srednje teško
40
Sitni kolači za posluživanje na slavama.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umesto da kuvate fil na pari, košnice možete da napunite i Dr. Oetker filom za torte sa ukusom vanile.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalupi za košnice
malo masnoće
Za „testo“
250 gmaslaca
200 gšećera u prahu
4 komadabelanaca
500 gkokosovog brašna
2 kašika/eruma
Fil
200 gšećera u prahu
50 mlmleka
4 komadažumanca
250 gmaslaca
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Dodatno
1 komadOblandi - krugovi tanke oblande (kao papir) ili obična oblanda isečena na krugove
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1

Pripremiti

Podmažite kalupe za košnice i pospite ih kristal šećerom.

2

Priprema testa

Umutite maslac (sobne temperature) sa šećerom u prahu, dodajte kokosovo brašno, rum, dobro umućena belanca i mesite dok ne dobijete ujednačenu smesu. Testo oblikujte u poluloptu, umotajte je u prozirnu foliju i ostavite da odstoji u frižider dok pripremite žuti fil.

3

Fil

Penasto umutite šećer u prahu sa žumancima, dodajte mleko i vanilin šećer, dobro promešajte i stavite fil da se kuva na pari. Kuvajte sve dok se smesa ne zgusne, sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. U ohlađenu smesu dodajte umućen maslac, pa mešajte dok se dobro ne sjedini.


Od belog „testa" kidajte loptice srednje veličine, stavite ih u kalup za košnice ili cediljku za limun, napraviti udubljenje, nafilujte udubljenja žutom smesom, poklopite krugom oblande, okrenite na tacnu i istresite iz kalupa ili cediljke. Ostavite košnice da odstoje najmanje 2 sata u frižideru.

  • Umesto da kuvate fil na pari, košnice možete da napunite i Dr. Oetker filom za torte sa ukusom vanile.