Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Bele košnice

Za slavu

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Bele košnice

Kalupi za košnice:

malo masnoće

Za „testo“:

250 g maslaca
200 g šećera u prahu
4 belanaca
500 g kokosovog brašna
2 kašika/e ruma

Fil:

200 g šećera u prahu
50 ml mleka
4 žumanceta
250 g maslaca
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer

Dodatno:

1 Oblande - krugovi tanke oblande (kao papir) ili obična oblanda isečena na krugove

Priprema

Priprema

1

Pripremiti

Podmažite kalupe za košnice i pospite ih kristal šećerom.

2

Priprema testa

Umutite maslac (sobne temperature) sa šećerom u prahu, dodajte kokosovo brašno, rum, dobro umućena belanca i mesite dok ne dobijete ujednačenu smesu. Testo oblikujte u poluloptu, umotajte je u prozirnu foliju i ostavite da odstoji u frižider dok pripremite žuti fil.

3

Fil

Penasto umutite šećer u prahu sa žumancima, dodajte mleko i vanilin šećer, dobro promešajte i stavite fil da se kuva na pari. Kuvajte sve dok se smesa ne zgusne, sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. U ohlađenu smesu dodajte umućen maslac, pa mešajte dok se dobro ne sjedini.

Od belog „testa" kidajte loptice srednje veličine, stavite ih u kalup za košnice ili cediljku za limun, napraviti udubljenje, nafilujte udubljenja žutom smesom, poklopite krugom oblande, okrenite na tacnu i istresite iz kalupa ili cediljke. Ostavite košnice da odstoje najmanje 2 sata u frižideru.