Bajadera

Obradujte svoja nepca pripremom ukusne bajadere.

70 štanglica/e

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Bajadera

Tamni deo:

100 ml vode
100 g šećera
50 g maslaca
100 g čokolade za kuvanje
170 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
170 g oraha mlevenih

Svetli deo:

100 ml vode
100 g šećera
50 g maslaca
100 g bele čokolade za kuvanje
170 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
170 g oraha mlevenih

Glazura:

25 ml vode
25 g šećera
60 g maslaca
125 g čokolade za kuvanje

Priprema

Priprema

1

Priprema tamnog dela

U šerpu sipati 100 ml vode, 100 g šećera i 50 g maslaca i zagrevati dok se ne otopi. Skloniti sa ringle, dodati 100 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene) i mešati dok se ne otopi. Dodati 170 g Dr. Oetker Mlevenog keksa za torte i kolače i 170 g mlevenih oraha, sve dobro promešati i ostaviti da se prohladi (da smeša bude mlaka). 

2

Priprema svetlog dela

U šerpu sipati 100 ml vode, 100 g šećera i 50 g maslaca, i zagrevati dok se ne otopi. Skloniti sa ringle, dodati 100 g bele čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene) i mešati dok se ne otopi. Dodati 170 g Dr. Oetker Mlevenog keksa za torte i kolače i 170 g mlevenih oraha, sve dobro promešati i ostaviti da se prohladi (da smeša bude mlaka). 

3

Formiranje

Obložiti kalup dimenzija 20 x 30 cm prozirnom folijom, pa ravnomerno rasporediti tamni fil. Prekriti površinu fila prozirnom folijom i pomoću oklagije razvaljati ravnomerno do ivica kalupa. Skinuti foliju sa površine. Formirani tamni fil pomoću folije preneti na poslužavnik i skloniti foliju. Sloj svetlog fila formirati na isti način. Svetli fil pažljivo položiti preko tamnog fila. Po potrebi poravnati krajeve. 

4

Priprema glazure

U šerpu sipati 25 ml vode, 25 g šećera i 60 g maslaca i otopiti na pari. Skloniti sa šporeta, dodati 125 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene) i mešati dok se ne otopi. Ravnomerno preliti preko bajadere. Posle desetak minuta, staviti u frižider. Savet: Za bajaderu u 4 sloja upoterbiti 4 kese za zamrzivač od 3 l (24 x 30 cm). Svetli i tamni fil podeliti na dva dela i ubaciti u po jednu kesu. U kesama oblikovati tanke slojeve. Raseći kesu duž jedne kraće i jedne druže ivice. Pomoću kesa pažljivo i naizmenično prenositi i ređati slojeve na tacnu.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: