Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Bajadera

Obradujte svoja nepca pripremom ukusne bajadere.

70 štanglica/e

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Bajadera

Tamni deo:

100 ml vode
100 g šećera
50 g maslaca
100 g čokolade za kuvanje
170 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
170 g oraha mlevenih

Svetli deo:

100 ml vode
100 g šećera
50 g maslaca
100 g bele čokolade za kuvanje
170 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
170 g oraha mlevenih

Glazura:

25 ml vode
25 g šećera
60 g maslaca
125 g čokolade za kuvanje

Priprema

Priprema

1

Priprema tamnog dela

U šerpu sipati 100 ml vode, 100 g šećera i 50 g maslaca i zagrevati dok se ne otopi. Skloniti sa ringle, dodati 100 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene) i mešati dok se ne otopi. Dodati 170 g Dr. Oetker Mlevenog keksa za torte i kolače i 170 g mlevenih oraha, sve dobro promešati i ostaviti da se prohladi (da smeša bude mlaka). 

2

Priprema svetlog dela

U šerpu sipati 100 ml vode, 100 g šećera i 50 g maslaca, i zagrevati dok se ne otopi. Skloniti sa ringle, dodati 100 g bele čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene) i mešati dok se ne otopi. Dodati 170 g Dr. Oetker Mlevenog keksa za torte i kolače i 170 g mlevenih oraha, sve dobro promešati i ostaviti da se prohladi (da smeša bude mlaka). 

3

Formiranje

Obložiti kalup dimenzija 20 x 30 cm prozirnom folijom, pa ravnomerno rasporediti tamni fil. Prekriti površinu fila prozirnom folijom i pomoću oklagije razvaljati ravnomerno do ivica kalupa. Skinuti foliju sa površine. Formirani tamni fil pomoću folije preneti na poslužavnik i skloniti foliju. Sloj svetlog fila formirati na isti način. Svetli fil pažljivo položiti preko tamnog fila. Po potrebi poravnati krajeve. 

4

Priprema glazure

U šerpu sipati 25 ml vode, 25 g šećera i 60 g maslaca i otopiti na pari. Skloniti sa šporeta, dodati 125 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene) i mešati dok se ne otopi. Ravnomerno preliti preko bajadere. Posle desetak minuta, staviti u frižider. Savet: Za bajaderu u 4 sloja upoterbiti 4 kese za zamrzivač od 3 l (24 x 30 cm). Svetli i tamni fil podeliti na dva dela i ubaciti u po jednu kesu. U kesama oblikovati tanke slojeve. Raseći kesu duž jedne kraće i jedne druže ivice. Pomoću kesa pažljivo i naizmenično prenositi i ređati slojeve na tacnu.