Flag

Bakin žuti kolač sa voćem

12 Porcija/e
Srednje teško
60
Recept za sočni bakin kolač sa šljivama, malinama i višnjama.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Osnova
8 komadajaja
350 gšećera
320 mljogurta
220 gputera/maslaca
70 mlulja
400 gbrašna
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
300 gsmrznutih malina
200 gsmrznutih šljiva
200 gvišanja iz soka
Preliv za višnje
4 kašika/ešećera u prahu
Dr. Oetker Boja za kolače crvena
Preliv za maline
80 gbele čokolade
2 kašika/eslatke pavlake
Dr. Oetker Boja za kolače crvena
Preliv za šljive
100 gcrne čokolade
Dekoracija
domaće slatko
Sok
200 gvišanja
100 gbobičastog voća
100 mlvode
6 kašika/ešećera
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Boja za kolače crvena
Picture - Dr. Oetker Boja za kolače crvena
1

Osnova

Umutiti žumanca, dodati ulje i rastopljeni puter, zatim šećer i jogurt. U brašno sipati prašak za pecivo, pa ga dodati u smesu od žumanaca, promešati da se masa sjedini. Čvrsto umutiti belanca i špatulom umešati u smesu od žumanaca. Dobijenu masu za testo (osnovu) izliti u tri iste modle obložene papirom za pečenje. (može i u veliki pleh od rerne). U jednu modlu dodati višnje iz soka, u drugu maline, a u treću šljve. Peći na 170 C 30 minuta.

2

Preliv

Pomešati prah šećer i boju u avanu, pa mešati dok se šećer ne oboji. Posuti preko gotovog kolača sa višnjama. Otopiti čokoladu sa slatkom pavlakom, dodati boju, pa šarati po gotovim kolačima od maline. Komade crne čokolade posuti po kolačima od šljiva.

3

Dekoracija

Služiti uz gotovo domaće slatko.

4

Sok

Skuvati višnje, šećer i vodu. Procediti tako da kožice od višanja ne odu u sok. Sok od otopljenih malina i šljiva spojiti sa sokom od višanja. U čaše servirati sveže voće i naliti sokom.