Flag

Bajadera

70 štanglica/e
Srednje teško
60
Obradujte svoja nepca pripremom ukusne bajadere.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tamni deo
100 mlvode
100 gšećera
50 gmaslaca
100 gčokolade za kuvanje
170 gDr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
170 goraha mlevenih
Svetli deo
100 mlvode
100 gšećera
50 gmaslaca
100 gbele čokolade za kuvanje
170 gDr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
170 goraha mlevenih
Glazura
25 mlvode
25 gšećera
60 gmaslaca
125 gčokolade za kuvanje
1

Priprema tamnog dela

U šerpu sipati 100 ml vode, 100 g šećera i 50 g maslaca i zagrevati dok se ne otopi. Skloniti sa ringle, dodati 100 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene) i mešati dok se ne otopi. Dodati 170 g Dr. Oetker Mlevenog keksa za torte i kolače i 170 g mlevenih oraha, sve dobro promešati i ostaviti da se prohladi (da smeša bude mlaka). 

2

Priprema svetlog dela

U šerpu sipati 100 ml vode, 100 g šećera i 50 g maslaca, i zagrevati dok se ne otopi. Skloniti sa ringle, dodati 100 g bele čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene) i mešati dok se ne otopi. Dodati 170 g Dr. Oetker Mlevenog keksa za torte i kolače i 170 g mlevenih oraha, sve dobro promešati i ostaviti da se prohladi (da smeša bude mlaka). 

3

Formiranje

Obložiti kalup dimenzija 20 x 30 cm prozirnom folijom, pa ravnomerno rasporediti tamni fil. Prekriti površinu fila prozirnom folijom i pomoću oklagije razvaljati ravnomerno do ivica kalupa. Skinuti foliju sa površine. Formirani tamni fil pomoću folije preneti na poslužavnik i skloniti foliju. Sloj svetlog fila formirati na isti način. Svetli fil pažljivo položiti preko tamnog fila. Po potrebi poravnati krajeve. 

4

Priprema glazure

U šerpu sipati 25 ml vode, 25 g šećera i 60 g maslaca i otopiti na pari. Skloniti sa šporeta, dodati 125 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene) i mešati dok se ne otopi. Ravnomerno preliti preko bajadere. Posle desetak minuta, staviti u frižider. Savet: Za bajaderu u 4 sloja upoterbiti 4 kese za zamrzivač od 3 l (24 x 30 cm). Svetli i tamni fil podeliti na dva dela i ubaciti u po jednu kesu. U kesama oblikovati tanke slojeve. Raseći kesu duž jedne kraće i jedne druže ivice. Pomoću kesa pažljivo i naizmenično prenositi i ređati slojeve na tacnu.