Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Badem-višnja kolač

Slatko zadovoljstvo

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Badem-višnja kolač

Tepsija (40 x 30 cm):

malo masnoće
malo hlebnih mrvica

Nadev:

oko 700 g višanja (iz kompota ili svežih)

Biskvitno testo:

9 belanaca
9 žumanceta
250 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
na vrh noža cimeta
1 kašika višnjevače
300 g neljuštenog, mlevenog badema
100 g hlebnih mrvica

Posipanje:

malo šećera u prahu

Priprema

Priprema

1

Priprema

Prvo zagrejte rernu. Podmažite tepsiju i pospite hlebnim mrvicama. Dobro ocedite višnje.

2

Biskvitno testo

Umutite belanca mikserom (nastavci za mućenje) u čvrst sneg, muteći najvećom brzinom, tako da kada zasečete nožem ostane vidljiv trag. Penasto umutite žumanca sa šećerom, vanilin šećerom, cimetom i višnjevačom, muteći najvećom brzinom 2 minuta. Pažljivo dodajte badem i hlebne mrvice. Na kraju dodajte belance. Sipajte testo u tepsiju i poravnajte. Ravnomerno rasporedite višnje i pecite.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite kolač da se hladi na tepsiji, koju ste stavili na rešetku za kolače. Pre serviranja kolač pospite šećerom u prahu.