Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Alpski burgeri

Za sedeljke

1 Pecivo

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Alpski burgeri

Tepsija:

papir za pečenje
obruč kalupa za torte (Ø 20 cm)

Kvasno testo:

450 g pšeničnog brašna
1 kesica Dr. Oetker Kvasca
150 ml vode mlake
150 g kisele pavlake
2 kašika/e jestivog ulja npr.maslinovo
0,5 kašičice šećera
1 kašičica soli
1 kašičica začina za picu

Nadev:

2 jaja
200 g kačkavalja npr. Gauda
250 g zelene salate
3 paradajza
6 rotkvice
100 g kisele pavlake
50 g feta sira izmrvljenog
200 g šunke dimljene u listićima
3 maslina/e seckane

Priprema

Priprema

1

Testo

Prosejte brašno u činiju i dobro pomešajte sa kvascem. Preostale sastojke dodajte i mutite kratko mikserom (nastavci za mešenje) najmanjom brzinom, potom najvećom brzinom oko 5 mintua, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji na toplom mestu dok se vidno ne uveća. U međuvremenu obložite tepsiju papirom za pečenje i postavite obruč kalupa odozgo. Testo još jednom kratko promesite na radnoj površini. Oblikujte testo u kuglu, položite u pripremljeni kalup i blago pritisnite. Premažite površinu vodom i ostavite testo pokriveno na toplom mestu da još jednom nadođe, dok se vidno ne uveća. U međuvremenu zagrejte rernu. Stavite tepsiju u donju trećinu rerne.

Temperatura rerne oko 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 180 °C

recipe.preparation.gas oko 180 °C

Nivo rerne: donja trećina

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Pažljivo odstranite obruč kalupa, prevucite hleb sa papirom za pečenje na rešetku da se hladi.

2

Nadev

Skuvajte jaja. Isecite kačkavalj na parčiće željene veličine. Očistite i operite Ajsberg salatu, paradajz i rotkvice, ocedite. Jaja, paradajz i rotkvice isecite na listiće. Pomešajte pavlaku sa izmrvljenom fetom i sitno seckanim maslinama. Presecite hleb tri puta vodoravno i premažite 3 kriške namazom sa maslinama. Potom ih obložite po želji šunkom, kačkavaljem, jajima, salatom, paradajzom i rotkvicama. Spojite kriške hleba i prekrijte četvrtom, gornjom kriškom.