Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Baking Powder

Cheesecake smeša za kolač

Dr. Oetker Cheesecake smeša za kolač će Vam pomoći da ovu poznatu poslasticu pripremite brzo i jednostavno. U pakovanju se nalazi mleveni keks za pripremu podloge, smeša za beli krem i želatin. Pripremite omiljeni kolač i obradujte svoje najmilije već danas!

 

 

Način pripreme:

1

Potrebno za podlogu:

100 g maslaca min. 82% m.m., 70 ml gaziranog soka sa ukusom narandže.

2

Potrebno za krem:

240 ml hladnog mleka 1,5% m.m. (iz frižidera), 400 g sirnog namaza min. 70% m.m. u suvoj materiji. 

3

Potrebno za voćni preliv:

400 g zamrznutog šumskog voća, 50 ml vode, 300 ml tečnosti (oceđeni sok iz voća + voda), 40 g šećera. 

4

Priprema podloge:

Papirom za pečenje obložiti dno kalupa, prečnika 26 cm. Otopiti maslac. Dodati mleveni keks i gazirani sok, kratko umutiti mikserom. Masu ravnomerno rasporediti po dnu kalupa, uz pritiskanje da podloga bude ravna. Staviti u frižider.

5

Priprema krema:

U odgovarajuću dublju posudu sipati hladno mleko i sirni namaz i lagano umutiti mikserom. Dodati sadržaj kesice za krem. Mutiti mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, a potom najvećom brzinom oko 3 minuta. Krem ravnomerno rasporediti preko podloge od keksa. Vratiti u frižider.

6

Priprema voćnog preliva:

Zamrznuto voće staviti u cediljku da se odmrzne i ocedi (može 1 dan ranije). Izmeriti sok i dopuniti vodom do 300 ml. Želatin iz kesice sipati u manju posudu, pomešati sa 4 kašike (50 ml) vode i ostaviti 10 minuta da nabubri. Sipati tečnost u odgovarajuću šerpicu, dodati šećer i nabubreli želatin, zagrevati uz neprestano mešanje, dok se želatin ne rastopi (ne treba da provri). Skloniti sa šporeta, dodati voće i dobro promešati. Ostaviti da se prohladi oko 30 minuta, povremeno promešati. Po potrebi skinuti kašikom penu. Ravnomerno preliti voćni preliv preko fila. 
Cheesecake odložiti u frižider do serviranja (najbolje do sutradan). Pre serviranja skinuti obruč kalupa i pažljivo iseći.

7

Predlog:

Za pripremu krema možete koristiti: sitan sir ili obran svež sir; za pripremu voćnog fila: višnje, maline, jagode ili voće po izboru.

8

Savet:

Ukoliko koristite sveže voće kratko ga prokuvati, uz dodatak šećera i vode po potrebi.

Alergeni

Na pakovanjima naših proizvoda, svi sastojci koji u sebi sadrže alergene označeni su podebljanim velikim slovima, u skladu sa zakonskom regulativom i lako su uočljivi i čitljivi.

Informacije i nutritivne vrednosti Cheesecake smeša za kolač

Prosečna nutritivna vrednost za 100 g proizvoda pripremljenog prema uputstvu sa pakovanja
100 g proizvoda
Energija 960 kJ
230 kcal
Masti 13 g
od kojih zasićene masne kiseline 8.8 g
Ugljeni hidrati 23 g
od kojih šećeri 15 g
Proteini 4.9 g
So 0.44 g

Više detalja o proizvodu

Količina: 370g

0 Odabrali ste