Flag

Karamel kolač

15 Porcija/e
Srednje teško
60
Spoj ukusa kojem nećete moći odoleti.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kore
8belanaca
150 gšećera
40 gDr. Oetker Gustin
40 gbrašna
150 gmlevenih pečenih lešnika
Karamel
250 gkaramel bombone
100 gputera/maslaca
Vanila fil
1 litarmleka
8žumanca
150 gšećera
2 kesiceDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
80 gDr. Oetker Gustin
2 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
250 gputera/maslaca
Ganaš
250 gmlečne čokolade
150 mlbiljne slatke pavlake
Dekoracija
1 pakovanjeDr. Oetker Desertni preliv sa ukusom karamele
80 gpečenih lešnika mrvljenog
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Desertni preliv sa ukusom karamele
1

Priprema kora

Umutiti belanca, dodati im šećer, a mutiti još 5 minuta. Pomešati brašno, šećer i gustin, pa lagano umešati u belanca. Ukupnu smesu podeliti na dva dela i peći u plehu približnih dimenzija 30x20 cm u zagrejanoj rerni, 170 stepeni - 10 minuta.

2

Karamel

Na srednjoj temperaturi istopiti karamel bombone i u njih dodati puter, mešati da se poveže

3

Vanila fil

Umešati sve sastojke osim putera. Kuvati na srednjoj temperaturi uz konstantno mešanje dok se fil ne zgusne, 15 minuta. Procediti i umešati puter u vruć fil. Prekriti streč foliijom i ohladiti.

4

Ganaš

Zagrejati pavlaku, u nju dodati usitnjenu mlečnu čokoladu, pomešati i ohladiti.

5

Dekoracija

Iseći kolač, preliti karamel prelivom i dekorisati lešnikom.