Flag

Praznična prsten pogača

8 Porcija/e
Srednje teško
120
Savršena pogača za bitne porodične prilike.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
250 mlmleka toplog
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
50 mlulja
1 kašičicaalkoholnog sirćeta
1jaje
1 kašičicašećera
1 kašičicasoli
500 gbrašna T-400 meko
susam
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

U sud sipajte kvasac, šećer, toplo mleko i malo brašna. Ostavite 2-3 minuta, dodajte belance, sirće, ulje i so, pa brašnom zamesite testo. Nauljite činiju i u njoj ostavite testo da naraste, oko 30-45 minuta.

2

Nadošlo testo podelite na osam delova. Od svakog dela napravite jufkicu pa ih složite u prstenast kalup prečnika 22 cm. Ako nemate takav kalup, stavite nauljenu čašu u sredinu okruglog kalupa. Ostavite na toplom mestu da nadolazi, oko 30-45 minuta

3

Premažite žumancetom kome ste dodali kašiku mleka pa pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C, oko 30-35 minuta.

4

Za dekoraciju, svaku jufkicu zasecite i ubacite suhomesnato po želji.