Flag

Džem od jagoda i bresaka

otprilike 1 džem
Jednostavno
40
Omiljeni džem za sva godišnja doba.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
100 ml likera od bresaka možete zameniti sa 100 g jagoda.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
450 gjagoda očišćenih
450 gbresaka očišćenih
100 mlvoćnog likera ili rakije od bresaka
0,5 kesicelimuntusa (oko 10 g)
1 kesicaDr. Oetker Džemfixa 2:1
500 gšećera
Picture - Dr. Oetker Džemfixa 2:1
1

Priprema

Jagode operite, ostavite ih da se ocede, pa im odstranite peteljke i sitno ih iseckajte. Breskve takođe operite, ostavite ih da se ocede, pa ih prepolovite, izvadite im koštice i sitno ih iseckajte. Voće, liker (ili rakiju) i limunsku kiselinu stavite u lonac. Sadržaj kesice Džemfixa Extra najpre pomešajte sa dve kašike šećera, potom umešajte u voćnu smesu. Stalno mešajte na jakoj vatri, dok ne provri. Čim sve, uz stalno mešanje, dobro provri, dodajte preostali šećer. Neka ponovo prokuva, pa uz stalno mešanje kuvajte barem još 2 - 3 minuta. Skinite sa šporeta. Eventualno skinite penu i odmah sipajte do vrha u pripremljene tegle. Zatvorite poklopcima na navoj, okrenite naopako i ostavite da tegle tako odstoje otprilike 5 minuta.

  • 100 ml likera od bresaka možete zameniti sa 100 g jagoda.