Flag

Džem od jabuka i pomorandže

otprilike 1 džem
Jednostavno
40
Blago gorki džem u kombinaciji jabuke i pomorandže.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
700 gjabuka očišćene i oljuštene
sok od limuna (2 limuna)
1 kašičicalimuntusa
125 mlvode
1 kesicaDr. Oetker Džemfixa 3:1
400 gvoćnog šećera ili smeđeg šećera
4 kašika/evinjaka (po želji)
300 gfileta pomorandže sitno seckanih
Picture - Dr. Oetker Džemfixa 3:1
1

Priprema

Jabuke sitno iseckajte. Dodajte filete pomorandže, sok od limuna, limuntus, vodu i Džemfix Super 3:1. Stavite da se kuva, mešajte neprestano dok voćna mešavina ne počne da ključa. Dodajte voćni šećer (ili po želji smeđi šećer) i kuvajte još oko 6 min., stalno mešajući, potom skinite lonac sa šporeta. Po želji sada možete da dodate vinjak, dobro promešajte i odmah sipajte do vrha u prethodno pripremljene tegle. Zatvorite tegle poklopcima na navoj, okrenite ih naopako i ostavite tegle da tako odstoje oko 5 minuta.