Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Zlatno srebrni kolač

Otmeni kolač sa voćnim ukusom

1 Kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Zlatno srebrni kolač

Zlatno testo:

125 g margarina ili maslaca
160 g šećera
5 žumanca
250 g pšeničnog brašna
2,5 kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
125 ml mleka

Srebrno testo:

5 belanaca
1 kašika šećera velika
125 g margarina ili maslaca
200 g šećera
125 ml mleka
250 g pšeničnog brašna
2,5 kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
150 g oljuštenog, mlevenog badema

Preliv:

75 g šećera u prahu
1 - 2 kašike soka od limuna velike
75 g šećera u prahu
1 - 2 kašike soka od pomorandže velike

Priprema

Priprema

1

Za zlatno testo mikserom (nastavci za mućenje) penasto umutite maslac ili margarin, muteći najvećom brzinom. Postepeno dodajte šećer i mešajte dok ne dobijete povezanu smesu.Umešajte žumance po žumance. Pomešajte brašno i prašak za pecivo, prosejte, pa umešajte naizmenično s mlekom u dva navrata, muteći srednjom brzinom.

2

Za srebrno testo čvrsto umutite belanca sa velikom kašikom šećera, tako da zarez nožem ostane vidljiv. U drugoj posudi mikserom penasto umutite maslac ili margarin. Postepeno dodajte šećer i mešajte dok ne dobijete povezanu smesu. Umešajte mleko. Pomešajte brašno s praškom za pecivo, prosejte, pa umešajte naizmenično s bademima iz dva puta, muteći srednjom brzinom. Na kraju umešajte sneg od belanaca.

3

Zlatno testo sipajte u duguljasti kalup ili kalup za kuglofe (prečnika 26 cm) i poravnajte. Po njemu pažljivo rasporedite srebrno testo i takođe ga poravnajte. Stavite kalup na rešetku u rerni.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

Nivo rerne: srednja

Kolač ostavite još oko 5 minuta u kalupu, potom ga odvojite od kalupa, iskrenite na rešetku za kolače i ostavite da se hladi.

4

Za preliv po 75 g šećera u prahu pomešajte sa sokom od limuna i sokom od pomorandže tako da ne dobijete previše gust preliv. Pomoću četkice za kolače premažite kolač.

Nutritivne vrednosti za recept Zlatno srebrni kolač

po porciji per.100g.ml
recipe.nutrition.energy 17kJ
4kcal
0kJ
0kcal
recipe.nutrition.fat 21.66g 1.29g
recipe.nutrition.carbohydrate 14.44g 0.86g
recipe.nutrition.protein 10.83g 0.65g

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

 DR. OETKER KAO POSLODAVAC

Poslodavac po Vašem ukusu

Želimo Vam srdačnu dobrodošlicu u kompaniji Dr. Oetker
0 Odabrali ste