Flag

Zimski hleb

2 Porcija/e
Jednostavno
60
Aromatični hleb sa suvim kruškama, šljivama, smokvama i orasima
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Voćna mešavina
500 mlvode
250 gkrušaka suvih (narezanih na komade)
250 gsuvih šljiva (bez koštica, narezanih na listiće)
250 gsuvih smokava (narezanih na komadiće)
250 goraha sitno seckanih (ili lešnika)
Testo
300 gražanog brašna
200 gglatkog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
100 ggotovog kiselog testa
1 prstohvatsoli
1 kašičicacimeta
1 kašičicamlevenog začinskog klinčića
3 kašika/emeda
3 kašika/eruma
250 mlmlake vode od sušenih krušaka
Za premazivanje
malovode
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Voćna mešavina

Sušene kruške ostavite preko noći u vodi, potom kuvajte oko 30 minuta. Zatim, ocedite i ostavite 250 ml tečnosti za testo, a oceđene kruške narežite na listiće. Dodajte suve šljive, smokve i orahe (ili lešnike) i dobro promešajte.

2

Testo

Dve vrste brašna prosejte u činiju i dobro pomešajte sa kvascem. Postepeno dodajte ostale sastojke i ručnim mikserom zamesite testo, mešajući ga najpre na niskoj, a potom na visokoj brzini. Ostavite pokriveno da se diže oko sat vremena.

3

Pripremljenu voćnu mešavinu umesite u testo.

4

Testo podelite na dva dela, oblikujte veknice i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Ostavite da se diže na toplom mestu oko 30 minuta

5

Za premazivanje

Zimski hleb premažite vodom. Stavite hleb na pleh u sredinu prethodno zagrejane peći na 180°C (vreo vazduh: 160°C). Vreme pečenja: oko 75 min.