Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Zemičke sa ovčijim sirom

Sastojci

Sastojci

Za recept Zemičke sa ovčijim sirom

Tepsija (40 x 30 cm):

papir za pečenje

Nadev:

100 g sira ovčijeg
1 vezica peršuna

Mešeno testo:

75 g maslaca ili margarina
300 g pšeničnog brašna
3 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
0,5 ravne kašičice soli
1 belance
150 ml jogurta
100 ml jestivog ulja

Dodatno:

1 žumance
1 kašika mleka

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Otopite i ohladite maslac ili margarin. Zagrejte rernu. Obložite tepsiju papirom za pečenje.

2

Nadev

Usitnite ovčiji sir. Peršun operite, osušite kuhinjskim ubrusom i sitno iseckajte, pomešajte sa ovčijim sirom.

3

Mešeno testo

Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i otopljeni maslac ili margarin i sve umutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete ujednačeno, meko testo. Testo na blago pobrašnjenoj radnoj površini još jednom promesite i oblikujte u rolnu dužine 40 cm. Isecite je na 20 jednakih parčića, oblikujte loptice i svaku pritisnite rukom, tako da dobijete krug (Ø 7-8 cm). Stavite na sredinu svake oko 1 kašičice nadeva, testo od ivica dobro spojite iznad nadeva i položite sa „spojem" na dole na pripremljenu tepsiju. Umutite žumance sa mlekom i premažite svaku zemičku. Stavite da se peče.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Prevucite zemičke sa papirom za pečenje na rešetku i ostavite da se ohlade.