Flag

Žele od ribizli sa ruzmarinom

1 Žele
Jednostavno
40
Brza priprema želea sa ruzmarinom.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umesto listića ruzmarina možete upotrebiti celu grančicu, tako što ćete je stavite u teglu i zaliti vrućim želeom koji ste pripremili samo s vodom i ribizlama.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
500 gribizli očišćene
0,5 kašičiceruzmarina sitno naseckanog
0,5 litravode
500 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Džemfixa 2:1
Picture - Dr. Oetker Džemfixa 2:1
1

Priprema

Oprane ribizle stavite u lonac s vodom i zakuvajte. Skinite s vatre i zatvoreno s poklopcem pustite da odstoji 10 minuta. Sada još vruću smesu ocedite kroz gazu ili tanju kuhinjsku krpu. Od oceđenog soka odmerite ¾ litre. Sitno naseckani ruzmarin i Džemfix Extra 2:1 pomešajte sa sokom u loncu i zakuvajte. Dodajte šećer i stalno mešajući kuvajte još jedan minut. Skinite s vatre i odstranite penu ako je potrebno. Pripremljene tegle napunite do vrha, zatvorite poklopcem na navoj. Napunjene tegle odmah okrenite naopako i u tom položaju ostavite oko 5 minuta.

  • Umesto listića ruzmarina možete upotrebiti celu grančicu, tako što ćete je stavite u teglu i zaliti vrućim želeom koji ste pripremili samo s vodom i ribizlama.