Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Voćne tortice sa kremom

Sa voćem po izboru

1 Kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Voćne tortice sa kremom

Mešeno testo:

200 g pšeničnog brašna
50 g šećera
1 prstohvat soli
1 kašika vode hladna
125 g margarina ili maslaca

Krem:

4 lista Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
15 g Dr. Oetker Gustina
50 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
2 žumanca
200 ml mleka
250 ml slatke pavlake

Nadev:

3 - 4 jabuke kisele
250 ml vode
sok od limuna (1 limuna)
50 g šećera

Preliv:

1 kesica Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
25 g šećera
250 ml sok od jabuke

Posipanje:

malo šećera u prahu
30 g oljuštenog, seckanog badema

preparation

Priprema

1

Priprema

Prosejte brašno u činiju. Dodajte šećer, so, vodu i maslac ili margarin. Mesite sastojke mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom dok ne dobijete glatko testo. Na kraju promesite ručno na radnoj površini. Ukoliko se testo lepi, uvijte ga u providnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru oko pola sata.Tanko razvijte testo na radnoj površini i okruglom modlom isecite krugove (prečnika oko 10 cm). Ploče testa stavite u glatke ili rebraste kalupčiće (podmazane, prečnika oko 8 cm). Pritisnite rubove testa uz kalup na gore. Izbodite testo više puta viljuškom. Sada odozgo stavite drugi kalup, koji ste podmazali sa spoljašnje strane. Stavite da se peče.

Temperatura rerne o nama 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 180 °C

Nivo rerne: srednja

Imajte u vidu i uputstvo za Vašu rernu.Nakon 10 minuta pečenja skinite kalupe, koje ste stavili preko testa i ispecite tortice do kraja. Nakon pečenja odvojite tortice od kalupa i ostavite na rešetki da se hlade.

2

Za krem potopite želatin u hladnoj vodi prema uputstvu sa ambalaže. Pomešajte gustin sa šećerom, vanilin šećerom, žumancima i malo mleka. Preostalo mleko stavite da se kuva. Kada provri skinite sa šporeta i dodajte umućeni gustin. dobro promešajte pa vratite da još jednom dobro provri. Istisnuti želatin umešajte neprestano mešajući u vruć krem dok se potpuno ne rastopi. Ostavite krem da se ohladi. Umutite slatku pavlaku. Kada krem počne da se steže, sjedinite ga sa umućenom slatkom pavlakom.

3

Napunite tortice kremom.Za nadev oljuštite jabuke. Izdubite ih i odstranite kućište i semenke. Isecite jabuke na tanke kolutove. Pomešajte vodu, dok od limuna i šećer u šerpi i stavite da se kuva. Stavljajte jabuke u porcijama u tečnost da se kuvaju oko 3 minuta. Pažljivo ih izvadite i ocedite. Pritom sačuvajte sok (250 ml), eventualno dopunite vodom.Položite jabuke preko krema.

4

Pripremite preliv prema uputstvu sa ambalaže, ali sa sačuvanim sokom od jabuke. Rasporedite preliv preko jabuka i ostavite da se stegne. Tortice pospite šećerom u prahu i seckanim bademima.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste