Flag

Venac od jagoda

1 kolač
Srednje teško
40
Od kuvanog testa - venac sa jagodama.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umesto čokoladom, kolač možete da pospete i šećerom u prahu.
Recipe Tips
Pre pečenja venac možete da pospete sa 50 g seckanog badema.
Recipe Tips
Jagode za ukrašavanje možete da prepolovite i umočite do pola u čokoladu. Sačekajte da se čokolada stegne (stavite na papir za pečenje) i dekorativno poređajte jagode preko venca.
Recipe Tips
Umesto venca možete da napravite i oblik srca.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
malo masnoće
papir za pečenje
Kuvano testo
175 mlvode
50 gmargarina ili maslaca
1 prstohvatsoli
120 gpšeničnog brašna
40 gDr. Oetker Gustin
3 - 4 komadajaja
1 ravna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
Fil od jagoda
otprilike 300 gjagoda
150 mlblagog jogurta 1,5 % masti
50 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
200 mlmleka obranog
300 mlkisele pavlake
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Dodatno
50 gčokolade za kuvanje
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1

Priprema

Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju (40 x 30 cm) i obložite je papirom za pečenje.

2

Kuvano testo

Stavite vodu sa maslacem ili margarinom da se kuva. Kada provri skinite sa šporeta. Pomešajte brašno sa gustinom, prosejte i sve odjednom sipajte u vrelu tečnost. Varjačom mešajte dok se sve dobro ne sjedini, onda zagrevajte još oko 1 minut, neprestano mešajući, da se testo „skuva". Sipajte ga u činiju. Dodajte 3 jaja jedno za drugim i umutite ih mikserom (nastavci za mešenje) u testo. Umutite po strani poslednje jaje, i dodajte samo onoliko u testo, koliko treba da testo dobije visoki sjaj. Testo treba u trakama da se odvaja od kašike. Prašak za pecivo dodajte tek kada se testo ohladi. Uz pomoć 2 kašičice oblikujte na tepsiji 12 hrpica testa, jednu pored druge, u obliku venca. Stavite da se peče.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odmah posle pečenja isecite venac vodoravno uz pomoć makaza. Ostavite pecivo da se ohladi na rešetki za kolače.

3

Fil od jagoda

Jagode operite, ocedite, očistite i ostavite nekoliko jagoda po strani za ukrašavanje. Preostale jagode sitno iseckajte. U činiji pomešajte jogurt, šećer i vanilin šećer. Skuvajte puding prema uputstvu sa kesice, ali umesto 500 ml mleka koristite 200 ml mleka i 300 ml kisele pavlake. Dodajte smesu od jogurta i potom umešajte komadiće jagoda. Pomoću 2 kašike sipajte fil u venac, pažljivo preklopite „poklopcem" venca i blago pritisnite. Grubo usitnite čokoladu, sipajte je u kesicu za zamrzivač, dobro je zatvorite i potopite u vrelu vodu, dok se čokolada ne istopi. Odsecite jedan mali ćošak kesice i dekorativno poprskajte venac čokoladom. Ukrasite jagodama i ostavite da se hladi do služenja.

  • Umesto čokoladom, kolač možete da pospete i šećerom u prahu.
  • Pre pečenja venac možete da pospete sa 50 g seckanog badema.
  • Jagode za ukrašavanje možete da prepolovite i umočite do pola u čokoladu. Sačekajte da se čokolada stegne (stavite na papir za pečenje) i dekorativno poređajte jagode preko venca.
  • Umesto venca možete da napravite i oblik srca.