Za recept Venac od jagoda
malo masnoće | |
papir za pečenje |
175 ml | vode |
50 g | margarina ili maslaca |
1 prstohvat | soli |
120 g | pšeničnog brašna |
40 g | Dr. Oetker Gustin |
3 - 4 | jaja |
1 ravna kašičica | Dr. Oetker Praška za pecivo |
otprilike 300 g | jagoda |
150 ml | blagog jogurta 1,5 % masti |
50 g | šećera |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
200 ml | mleka obranog |
300 ml | kisele pavlake |
1 kesica | Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile |
50 g | čokolade za kuvanje |
Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju (40 x 30 cm) i obložite je papirom za pečenje.
Stavite vodu sa maslacem ili margarinom da se kuva. Kada provri skinite sa šporeta. Pomešajte brašno sa gustinom, prosejte i sve odjednom sipajte u vrelu tečnost. Varjačom mešajte dok se sve dobro ne sjedini, onda zagrevajte još oko 1 minut, neprestano mešajući, da se testo „skuva". Sipajte ga u činiju. Dodajte 3 jaja jedno za drugim i umutite ih mikserom (nastavci za mešenje) u testo. Umutite po strani poslednje jaje, i dodajte samo onoliko u testo, koliko treba da testo dobije visoki sjaj. Testo treba u trakama da se odvaja od kašike. Prašak za pecivo dodajte tek kada se testo ohladi. Uz pomoć 2 kašičice oblikujte na tepsiji 12 hrpica testa, jednu pored druge, u obliku venca. Stavite da se peče.
Temperatura rerne otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 180 °C
recipe.preparation.gas otprilike 180 °C
Nivo rerne: srednja
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odmah posle pečenja isecite venac vodoravno uz pomoć makaza. Ostavite pecivo da se ohladi na rešetki za kolače.
Jagode operite, ocedite, očistite i ostavite nekoliko jagoda po strani za ukrašavanje. Preostale jagode sitno iseckajte. U činiji pomešajte jogurt, šećer i vanilin šećer. Skuvajte puding prema uputstvu sa kesice, ali umesto 500 ml mleka koristite 200 ml mleka i 300 ml kisele pavlake. Dodajte smesu od jogurta i potom umešajte komadiće jagoda. Pomoću 2 kašike sipajte fil u venac, pažljivo preklopite „poklopcem" venca i blago pritisnite. Grubo usitnite čokoladu, sipajte je u kesicu za zamrzivač, dobro je zatvorite i potopite u vrelu vodu, dok se čokolada ne istopi. Odsecite jedan mali ćošak kesice i dekorativno poprskajte venac čokoladom. Ukrasite jagodama i ostavite da se hladi do služenja.
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne
Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: