Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Veknice sa mlevenim mesom

Punjeno testo

1 Tepsija

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Veknice sa mlevenim mesom

Tepsija:

papir za pečenje

Nadev:

1 mala crvenih paprika (oko 160 g)
250 g mešanog mlevenog mesa
1 jaje
30 g paradajza koncentrata
3 kašika/e hlebnih mrvica
1 kašičica soli
sveže mleveni crni biber

Kvasno testo:

450 g dinkel (spelt) brašna
1 kesica Dr. Oetker Kvasca
1 kašičica soli
1 belance
200 g kisele pavlake
6 kašika/e jestivog ulja npr. maslinovog
6 kašika/e mleka

Dodatno:

1 žumance
1 kašika mleka
malo susama
kačkavalj rendani

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Prepolovite papriku, očistite od semenki, odstranite bele zidove. Dobro je operite, ostavite da se ocedi i sitno je iseckajte.

2

Nadev

Dobro sjedinite mleveno meso, papriku, jaje, paradajz, hlebne mrvice, so i biber.

Kvasno testo

Prosejte brašno u činiju i pažljivo sjedinite sa kvascem. Dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom 2 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Pokrijte ga i ostavite da odstoji na toplom mestu dok se vidno ne uveća. Obložite tepsiju papirom za pečenje. Zagrejte rernu. Još jednom kratko promesite testo na blago pobrašnjenoj radnoj površini, podelite ga na 12 jednakih delova. Svaki deo formirajte u lopticu i na pobrašnjenoj površini oblikujte krug (Ø 12 cm). Na svaki stavite po 1 kašiku nadeva od mlevenog mesa i testo ponovo dobro spojite iznad nadeva, tako da nadev ne može da ispadne. Položite loptice sa spojem na dole na tepsiju. Ostavite ponovo da odstoje pokrivene, dok se vidno ne uvećaju. Umutite žumance sa mlekom i time premažite veknice. Po želji pospite susamom ili rendanim kačkavaljem. Stavite da se peče na srednjoj visini rerne.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Prevucite ih sa papirom za pečenje na rešetku i poslužite tople ili hladne.