Flag

Vaskršnja pogača

12 Porcija/e
Srednje teško
75
Pogača mekana kao pamuk, idealna za prazničnu trpezu.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
220 mlmleka
1 kašičicašećera
1,5 kašičicesoli
50 mlulja
100 mljogurta
2 komadajaja
650 gbrašna
75 gmargarina ili putera
seme lana i susama
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

U sud sipajte suvi kvasac, prelijte toplim mlekom i pospite šećerom i kašičicom brašna. Ostavite 10 minuta.

2

Nakon toga dodajte ulje, jogurt, dva belanceta, jedno žumance, so i brašno, pa zamesite testo. Ostavite 30 minuta.

3

Od nadošlog testa odvojte manji deo za sredinu. Ostatak testa podelite na četiri jednaka dela. Prvi deo testa razvucite i premažite puterom ili margarinom. Stavite drugi deo razvučenog testa i njega isto premažite, kao i treći. Stavite i poslednji, četvrti deo. Testo razvucite u malo veći krug. Ponovo premažite, pa isecite na 6 trouglova. Svaki trougao uvijte u kiflu, a onda isecite po sredini da dobijete dva dela. Slažite u podmazan okrugli pleh prečnika 22-24 cm, užim delom prema sredini. U sredinu stavite odvojeni deo. Ostavite 30 minuta da nadođe, pa premažite umućenim žumancetom i pospite susamom i lanom.




Pecite 25-30 minuta na 200 °C.