Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Vaskršnja pogača

Pogača mekana kao pamuk, idealna za prazničnu trpezu.

12 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 75 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Vaskršnja pogača

Sastojci:

1 kesica Dr. Oetker Kvasca
220 ml mleka
1 kašičica šećera
1,5 kašičice soli
50 ml ulja
100 ml jogurta
2 jaja
650 g brašna
75 g margarina ili putera
seme lana i susama

Priprema

Priprema

1

U sud sipajte suvi kvasac, prelijte toplim mlekom i pospite šećerom i kašičicom brašna. Ostavite 10 minuta.

2

Nakon toga dodajte ulje, jogurt, dva belanceta, jedno žumance, so i brašno, pa zamesite testo. Ostavite 30 minuta.

3

Od nadošlog testa odvojte manji deo za sredinu. Ostatak testa podelite na četiri jednaka dela. Prvi deo testa razvucite i premažite puterom ili margarinom. Stavite drugi deo razvučenog testa i njega isto premažite, kao i treći. Stavite i poslednji, četvrti deo. Testo razvucite u malo veći krug. Ponovo premažite, pa isecite na 6 trouglova. Svaki trougao uvijte u kiflu, a onda isecite po sredini da dobijete dva dela. Slažite u podmazan okrugli pleh prečnika 22-24 cm, užim delom prema sredini. U sredinu stavite odvojeni deo. Ostavite 30 minuta da nadođe, pa premažite umućenim žumancetom i pospite susamom i lanom.




Pecite 25-30 minuta na 200 °C.