Flag

Vanilice sa baršunastim voćnim namazom

40 Vanilica
Jednostavno
60
Po bakinom receptu na savremen način
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
350 gborovnica pasiranih (od oko 600g)
350 gmalina pasiranih (od oko 600g)
350 gkupina pasiranih (od oko 600g)
1 ravna kašičicacimeta a
350 gšećera
1 komadžumance
150 gmargarina ili putera
malošećera u prahu
1 kesicaDr. Oetker Džemfixa 3:1
1 pakovanjeDr. Oetker Vanilica
Picture - Dr. Oetker Džemfixa 3:1
1

Borovnice, maline i kupine proberite i propasirajte kroz sito. Odmerite po 350 g od svake vrste voća. Pomešajte voćni pire sa cimetom, šećerom i Džemfixom u dubokoj šerpi. Stavite da se kuva na jakoj vatri uz neprestano mešanje, sve dok smesa ne provri. Kada smesa provri kuvajte oko 3 minuta. Po potrebi skinite penu i odmah nalijte u tegle do vrha. Zatvorite poklopcima na navoj i okrenite tegle naopako. Ostavite ih da odstoje u tom položaju oko 5 minuta, pa ih vratite u normalan položaj.

2

Ukoliko želite čvršću marmeladu, pre sipanja u tegle dodajte jednu kesicu limuntusa i dobro izmešajte.

3

Pripremite Dr. Oetker Vanilice prema uputstvu sa kesice i nafilujte baršunastim voćnim namazom.