Flag

Kuglof sa krem pudingom

8 Porcija/e
Jednostavno
45
Kuglof filovan krem pudingom je idealna poslastica za različite prilike!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za kuglof
4 komadajaja
180 gšećera
300 gmekog brašna T-400
100 mlmleka
150 mlulja
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 kašičicaDr. Oetker Arome vanila
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
20 gDr. Oetker Kakao
Za fil
2 kesiceDr. Oetker Krem puding sa ukusom vanile i mlevenim keksom
500 mlmleka hladnog
Za dekoraciju
70 gbele čokolade
2 kašika/eulja
šećer u prahu
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Kuglof

U sud sipajte jaja, šećer i vanilin šećer. Mikserom umutite, pa dodajte mleko, ulje i aromu vanile. Posebno sjedinite brašno, prašak za pecivo i kakao prah. Dodajte u tečne sastojke i mikserom umutite. Kalup za kuglof prečnika 24 cm podmažite puterom i pospite brašnom. Istresite višak brašna. Sipajte smesu i pecite 15 minuta na 200°C, a onda još 30-40 minuta na 180°C. Nakon toga izvadite kuglof iz rerne i ostavite 30 minuta u kalupu, a onda ga okrenite i izvadite. Ostavite da se ohladi.

2

Fil

U sud sipajte mleko i dodajte sadržaj kesica. Masu mutite mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastavite mućenje oko 3 minuta maksimalnom brzinom. Sipajte u poslastičarsku kesu sa zvezdastim nastavkom.

3

Ohlađen kuglof horizontalno presecite na dva mesta, tako da dobijete tri dela.

Prvi deo stavite na tacnu, poprskajte hladnim mlekom, pa dekorišite pripremljenim filom. Stavite srednji deo kuglofa i takođe poprskajte mlekom i dekorišite filom. Stavite i poslednji deo kuglofa. Polovinu gornjeg dela pospite šećerom u prahu, a drugu polovinu prelijte belom čokoladom koju ste istopili sa uljem.