Flag

Punjeni kapkejk sa jagodama

10 kapkejkova
Jednostavno
40
Spoj vazdušastog testa, neodoljivog krema od banane i jagoda u jednom kapkejku!
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umesto jagoda možete koristiti i drugo voće, po vašoj želji.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
1 kutijaDr. Oetker Cupcake
1 komadjaje
7 kašika/eulja
100 mlvode
Krem
200 mlhladnog mleka
Punjenje
5 komadajagoda
1

Predpriprema

Poslažite papirne korpice na tepsiju za pečenje. Podesite rernu na željenu temperaturu i uključite je da se zagreje.

Rerna sa ventilatorom: 180°C.
Gornji i donji grejač: 180°C.

2

Priprema testa

Sipajte smesu za testo u posudu za mešanje i dodajte jaje, ulje i vodu. Ručnom mutilicom ili viljuškom mešajte 2-3 minuta. Ravnomerno rasporedite testo u korpice i stavite da se peče.

Vreme pečenja: oko 20-25 minuta
Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi 15-20 minuta.

3

Oblikovanje i punjenje

Skinite kapicu dubine 1 cm sa kapkejka koristeći kašičicu, tako da ostavite obod od testa. Napravite rupu u kapkejku laganim pritiskanjem kašikom. Izmrvite kapice koje ste skinuli sa kapkejkova u činiju. Isecite jagode na 6 listića. Sipajte hladno mleko u posudu za mešanje i dodajte smesu za krem. Mutite mikserom u početku malom brzinom, a potom većom brzinom ukupno 2 minuta. Dodajte komadiće čokolade i promešajte kašikom. Stavite 3 listića jagode u rupu na kapkejku. Dodajte jednu supenu kašiku krema na jagode.  Dok držite korpicu sa kapkejkom u jednoj ruci, prekrijte kapkejk izmrvljenim testom laganim pritiskanjem dlanom druge ruke. Poslužite odmah ili ostavite da se ohlade u frižideru.

  • Umesto jagoda možete koristiti i drugo voće, po vašoj želji.