Flag

Vanila kolač sa malinama

24 Porcija/e
Srednje teško
35
Sočni kolač sa malinama i filom sa ukusom vanile
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Možete koristiti i zamrznute maline, samo je potrebno da imate jak blender.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
400 gmalina
2 kesiceDr. Oetker Vanilin šećera
150 gšećera
170 mlvode
35 gDr. Oetker Gustin
1 kesicaDr. Oetker Želatin beli mleveni
50 mlvode
1 pakovanjeDr. Oetker Krem kore
300 mlhladnog mleka
1 kesicaDr. Oetker Fil za tortu sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni
Picture - Dr. Oetker Fil za tortu sa ukusom vanile
1

Želatin prelijte sa 50 ml hladne vode i ostavite da nabubri dok kuvate fil.

2

U blender stavite maline, 50 ml vode, šećer i 2 kesice vanilin šećera. Izblendajte, a zatim preručite u sud u kom nastavljate da kuvate fil još oko 10 minuta. U ostatak vode (120 ml) razmutite gustin i sipajte u maline. Nastavite da kuvate na umerenoj temperaturi do željene gustine. Nakon toga dodajte nabubreli želatin i promešajte da se otopi. Ostavite 30-45 minuta na sobnoj temperaturi da se prohladi.

3

U sud sipajte 300 ml hladnog mleka i fil za tortu sa ukusom vanile. Mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, zatim najvećom brzinom 3-5 minuta.

4

Na tacnu stavite prvu krem koru i ako imate obruč stavite i njega jer će filovanje biti lakše. Koru prefilujte polovinom fila sa ukusom vanile, pa tacnu prebacite na 5 minuta u frižider.

5

 Nakon toga stavite drugu koru i prefilujte polovinom fila sa ukusom vanile. Stavite treću koru i ponovo prefilujte malinama  i ohladite 5 minuta. Preko malina stavite poslednju koru i prefilujte ostatkom fila sa ukusom vanile. Možete ostaviti da vam gore bude beo fil ili da dodate par kašičica fila od malina i da neravnomerno premažete. Ostavite preko noći da se filovi stegnu i kolač omekša, a onda isecite na željenu veličinu, na štanglice ako želite sitan kolač ili veće kocke koje mogu da vam budu kao parčići torte.

  • Možete koristiti i zamrznute maline, samo je potrebno da imate jak blender.