Želatin prelijte sa 50 ml hladne vode i ostavite da nabubri dok kuvate fil.
U blender stavite maline, 50 ml vode, šećer i 2 kesice vanilin šećera. Izblendajte, a zatim preručite u sud u kom nastavljate da kuvate fil još oko 10 minuta. U ostatak vode (120 ml) razmutite gustin i sipajte u maline. Nastavite da kuvate na umerenoj temperaturi do željene gustine. Nakon toga dodajte nabubreli želatin i promešajte da se otopi. Ostavite 30-45 minuta na sobnoj temperaturi da se prohladi.
U sud sipajte 300 ml hladnog mleka i fil za tortu sa ukusom vanile. Mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, zatim najvećom brzinom 3-5 minuta.
Na tacnu stavite prvu krem koru i ako imate obruč stavite i njega jer će filovanje biti lakše. Koru prefilujte polovinom fila sa ukusom vanile, pa tacnu prebacite na 5 minuta u frižider.
Nakon toga stavite drugu koru i prefilujte polovinom fila sa ukusom vanile. Stavite treću koru i ponovo prefilujte malinama i ohladite 5 minuta. Preko malina stavite poslednju koru i prefilujte ostatkom fila sa ukusom vanile. Možete ostaviti da vam gore bude beo fil ili da dodate par kašičica fila od malina i da neravnomerno premažete. Ostavite preko noći da se filovi stegnu i kolač omekša, a onda isecite na željenu veličinu, na štanglice ako želite sitan kolač ili veće kocke koje mogu da vam budu kao parčići torte.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Priprema:35 Srednje teško24 Porcija/e