Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Vanila kolač sa malinama

Sočni kolač sa malinama i filom sa ukusom vanile

24 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 35 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Vanila kolač sa malinama

Sastojci:

400 g malina
2 kesice Dr. Oetker Vanilin šećera
150 g šećera
170 ml vode
35 g Dr. Oetker Gustin
1 kesica Dr. Oetker Želatin beli mleveni
50 ml vode
1 pakovanje Dr. Oetker Krem kore
300 ml hladnog mleka
1 kesica Dr. Oetker Fila za tortu sa ukusom vanile

Priprema

Priprema

1

Želatin prelijte sa 50 ml hladne vode i ostavite da nabubri dok kuvate fil.

2

U blender stavite maline, 50 ml vode, šećer i 2 kesice vanilin šećera. Izblendajte, a zatim preručite u sud u kom nastavljate da kuvate fil još oko 10 minuta. U ostatak vode (120 ml) razmutite gustin i sipajte u maline. Nastavite da kuvate na umerenoj temperaturi do željene gustine. Nakon toga dodajte nabubreli želatin i promešajte da se otopi. Ostavite 30-45 minuta na sobnoj temperaturi da se prohladi.

3

U sud sipajte 300 ml hladnog mleka i fil za tortu sa ukusom vanile. Mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, zatim najvećom brzinom 3-5 minuta.

4

Na tacnu stavite prvu krem koru i ako imate obruč stavite i njega jer će filovanje biti lakše. Koru prefilujte polovinom fila sa ukusom vanile, pa tacnu prebacite na 5 minuta u frižider.

5

 Nakon toga stavite drugu koru i prefilujte polovinom fila sa ukusom vanile. Stavite treću koru i ponovo prefilujte malinama  i ohladite 5 minuta. Preko malina stavite poslednju koru i prefilujte ostatkom fila sa ukusom vanile. Možete ostaviti da vam gore bude beo fil ili da dodate par kašičica fila od malina i da neravnomerno premažete. Ostavite preko noći da se filovi stegnu i kolač omekša, a onda isecite na željenu veličinu, na štanglice ako želite sitan kolač ili veće kocke koje mogu da vam budu kao parčići torte.