Uskršnji zeka sa korpom

Neobičan praznični hleb - uskršnji zeka.

otprilike 1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Uskršnji zeka sa korpom

Tepsija:

malo masnoće
papir za pečenje

Kvasno testo:

500 g pšeničnog brašna
1 kesica Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
60 g šećera
1 bočica/e arome limuna
175 ml mleka
125 g margarina ili maslaca
1 prstohvat soli

Dodatno:

1 komad žumance
1 kašika mleka
1 g suvog grožđa (zrno)

Priprema

Priprema

1

Priprema

Podmažite tepsiju i obložite papirom za pečenje. Zagrejte rernu.


2

Kvasno testo

Pomešajte brašno sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke (sobne temperature) i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) za 2 minuta u glatko testo. Ostavite testo da odstoji na toplom mestu dok se ne udvostruči. Izvadite testo iz činije i na blago pobrašnjenoj radnoj površini još jednom kratko ručno promesite. Oblikujte testo u valjak dužine 40 cm i isecite ga na delove sledeće širine: 19 cm, 10 cm, 6 cm, 3 cm i 2 cm.Od 19 cm širokog parčeta testa odvojite komadić veličine oraha i ostavite po strani. Preostalo testo oblikujte u zečije telo dužine 25 cm, položite ga na tepsiju i malo ga spljoštite i zaoblite. Mali komadić testa oblikujte u kuglu i prilepite kao "repić" na zeku.Od 10 cm širokog parčeta otkinite 7 komadića veličine lešnika. Preostalo testo oblikujte u šiljasto jaje, spljoštite i prilepite uz telo kao "korpu". 7 delića testa oblikujte u tanke rolnice debljine oko 1/2 cm i prilepite na "korpu" kao mustru, a preostala dva kao remenje korpe na telo zeke.Od 6 cm širokog parčeta oblikujte jaje dužine oko 12 cm i malo ga spljoštite, oblikujući glavu. Oštriji kraj do pola zasecite nožem i oblikujte zekine uši. Prilepite glavu uz telo i zabodite zrno suvog grožđa kao oko. Po želji jedno uvce malo savijte. Od 3 cm širokog parčeta oblikujte valjak 10 cm dužine , malo ga spljoštite i prilepite uz telo kao nogicu.Od 2 cm širokog parčeta oblikujte valjak 8 cm dužine, formirajte "ruku" zeke, spljoštite i prilepite na telo. Umutite žumance sa mlekom i premažite celog zeku i korpu. Ostavite zeku da odstoji pokriven na toplom mestu oko 15-20 minuta.

Temperatura rerne otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 160 °C

recipe.preparation.gas otprilike 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.Prevucite zeku sa papirom na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: