Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Uskršnji venčići

Slatko testo sa kvascem za Uskrs

12 Porcije

Zahteva određeno umeće 45 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Uskršnji venčići

Za lim za pečenje: :

papir za pečenje

Dizano testo: :

175 ml mleka
75 g margarina ili maslaca
450 g pšeničnog brašna
1 kesica Dr. Oetker Kvasac
75 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
1 rendana kora limuna
150 g milerama
malo soli

Za premazivanje: :

1 žumance
1 kašika mleko
malo šećer krupnog

Priprema

Priprema

1

Mleko zagrejte u lončiću i u njemu otopite maslac ili margarin.

2

Dizano testo:

Brašno dobro pomešajte sa kvascem u posudi za mešanje. Dodajte preostale sastojke u toplu mešavinu mleka i maslaca te sve izmešajte mikserom 5 minuta prvo na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Pokriveno testo držite na toplom mestu dok ne naraste. U međuvremenu obložite pleh za pečenje papirom za pečenje i zagrejte rernu.

Gornji i donji grejači: 180°C

Umetanje: srednja

Peći: otprilike 20 Min.

3

Testo kratko premesite na lagano pobrašnjenoj radnoj površini, oblikujte u valjak i podijelite na 12 jednakih delova. Svaki komad oblikujte u valjak dugačak 30 cm, 2 valjka isprepletite u venčić i položite na pleh za pečenje. Umutite žumance sa mlekom i time premažite venčiće i po želji pospite krupnim šećerom. Venčiće ostavite otprilike 10 min na plehu, a zatim ih stavite u rernu.

4

Venčiće na papiru za pečenje izvucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade. Ukrasite ih po želji, npr. obojanim uskršnjim jajima ili malenim čokoladnim jajima.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Uskršnji venčići

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Masti 0.4g 0.5g
Ugljeni hidrati 0.3g 0.3g
Proteini 0.2g 0.2g