Flag

Uskršnji venčići

12 Porcija/e
Srednje teško
45
Slatko testo sa kvascem za Uskrs
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za pečenje
papir za pečenje
Dizano testo
175 mlmleka
75 gmargarina ili maslaca
450 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
75 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 komadrendane kore limuna
150 gmilerama
malosoli
Za premazivanje
1 komadžumance
1 kašikamleka
malošećera krupnog
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Mleko zagrejte u lončiću i u njemu otopite maslac ili margarin.

2

Dizano testo

Brašno dobro pomešajte sa kvascem u posudi za mešanje. Dodajte preostale sastojke u toplu mešavinu mleka i maslaca te sve izmešajte mikserom 5 minuta prvo na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Pokriveno testo držite na toplom mestu dok ne naraste. U međuvremenu obložite pleh za pečenje papirom za pečenje i zagrejte rernu.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: 180 °C

3

Testo kratko premesite na lagano pobrašnjenoj radnoj površini, oblikujte u valjak i podijelite na 12 jednakih delova. Svaki komad oblikujte u valjak dugačak 30 cm, 2 valjka isprepletite u venčić i položite na pleh za pečenje. Umutite žumance sa mlekom i time premažite venčiće i po želji pospite krupnim šećerom. Venčiće ostavite otprilike 10 min na plehu, a zatim ih stavite u rernu.

4

Venčiće na papiru za pečenje izvucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade. Ukrasite ih po želji, npr. obojanim uskršnjim jajima ili malenim čokoladnim jajima.