Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Uskršnji kolač iz kalupa

Svetli kolač s tamnim motivom uskršnjeg zeca i uskršnjim jajima

o nama 10 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Uskršnji kolač iz kalupa

Za kalup za pečenje (20 x 11 cm):

malo masnoće
malo pšeničnog brašna

Tamno testo:

65 g mekog margarina ili maslaca
65 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 jaje (veličine M)
75 g pšeničnog brašna
1 kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo (puna kašičica)
10 g Dr. Oetker Kakao
2 kašike mleka
malo Dr. Oetker Dekor Kakao mrvica (3 kašike)

Svetlo testo:

100 g putera/maslaca mekanog
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
2 jaja (veličine M)
150 g pšeničnog brašna
1,5 kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
75 ml mleka

Za dekorisanje:

3 kašike soka od pomorandže
o nama 150 g crne čokolade
1 kašika ulja (suncokretovog ulja)
Dr. Oetker Dekor Šarene mrvice
50 g Fondan mase (zelene boje)

Priprema

Priprema

1

Kalup za pečenje namastite i pobrašnite. Prethodno zagrejte rernu. Električna rerna: oko 180°C. Rerna na vreo vazduh: oko 160°C.

2

Tamno testo

U činiji mikserom (metlicama) umutite puter i šećer u glatku smesu. Dok mešate postepeno dodajte šećer i vanilin šećer dok se sve ne poveže. Dodajte jaje i mešajte na najvećoj brzini oko ½ minuta. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i kakaom i naizmenično s mlekom dodajte smesi mešajući na srednjoj brzini. Na kraju umešajte kakao mrvice. Testo izlijte u pripremljeni kalup, poravnajte i stavite u rernu da se peče. Nivo rerne: donja trećina. Vreme pečenja: oko 30 min. Pečen kolač prvo ostavite desetak minuta u kalupu. Potom ga izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.

3

Ohlađeni kalup očistite i ponovo ga namastite i pobrašnite. Ponovo zagrejte rernu. Električna rerna: oko 180°. Rerna na vreo vazduh: oko 160°C.

4

Čokoladni kolač narežite na kriške širine oko 1 cm. Okrajke kolača stavite u činiju (sa strane). Iz kriški izrežite zečiće (oko 5 cm) ili druge uskršnje motive. Ostatke takođe stavite u činiju. Zečeve složite jedan uz drugi po sredini kalupa pri čemu na krajevima ostavite po 1 cm (razmaka).

5

Svetlo testo

U činiji mikserom (metlicama) umutite puter i šećer u glatku smesu. Dok mešate, postepeno dodajte šećer i vanilin šećer dok se sve ne poveže. Svako jaje mešajte na najvećoj brzini po ½ minuta. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i naizmenično s mlekom dodajte smesi mešajući na srednjoj brzini. Testo pažljivo izlijte u kalup tako da se zečevi ne pomaknu, i stavite da se peče. Nivo rerne: donja trećina. Vreme pečenja: oko 35 min. Pečen kolač prvo ostavite desetak minuta u kalupu. Potom ga izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.

6

Dekorisanje

Ostatke kolača izmrvite u činiji i dodajte sok od narandže. Mikserom (metlicama) prvo mešajte na najmanjoj, a zatim na srednjoj brzini dok ne nastane lepljiva smesa. Od smese oblikujte oko 16 jaja jednake veličine. Na laganoj vatri na pari otopite tamnu čokoladu s uljem. Jaja prelijte otopljenom čokoladom i pospite šarenim mrvicama. Ostavite da se stisnu na komadu papira za pečenje. Ostatkom čokolade prelijte kolač i pustite da se stisne. Fondan protisnite kroz grubo sito, od toga napravite gnezda u koja stavite jaja i sve stavite na i oko kolača.

0 Odabrali ste