Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Uskršnji kolač iz kalupa

Svetli kolač s tamnim motivom uskršnjeg zeca i uskršnjim jajima

o nama 10 Porcije

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Uskršnji kolač iz kalupa

Za kalup za pečenje (20 x 11 cm):

malo masnoće
malo pšeničnog brašna

Tamno testo:

65 g mekog margarina ili maslaca
65 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 jaje (veličine M)
75 g pšeničnog brašna
1 kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo (puna kašičica)
10 g Dr. Oetker Kakao 80g
2 kašike mleka
malo Dr. Oetker Dekor Kakao mrvica (3 kašike)

Svetlo testo:

100 g putera/maslaca mekanog
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
2 jaja (veličine M)
150 g pšeničnog brašna
1,5 kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
75 ml mleka

Za dekorisanje:

3 kašike soka od pomorandže
o nama 150 g crne čokolade
1 kašika ulja (suncokretovog ulja)
Dr. Oetker Dekor Šarene mrvice
50 g Fondan mase (zelene boje)

Priprema

Priprema

1

Kalup za pečenje namastite i pobrašnite. Prethodno zagrejte rernu. Električna rerna: oko 180°C. Rerna na vreo vazduh: oko 160°C.

2

Tamno testo

U činiji mikserom (metlicama) umutite puter i šećer u glatku smesu. Dok mešate postepeno dodajte šećer i vanilin šećer dok se sve ne poveže. Dodajte jaje i mešajte na najvećoj brzini oko ½ minuta. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i kakaom i naizmenično s mlekom dodajte smesi mešajući na srednjoj brzini. Na kraju umešajte kakao mrvice. Testo izlijte u pripremljeni kalup, poravnajte i stavite u rernu da se peče. Nivo rerne: donja trećina. Vreme pečenja: oko 30 min. Pečen kolač prvo ostavite desetak minuta u kalupu. Potom ga izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.

3

Ohlađeni kalup očistite i ponovo ga namastite i pobrašnite. Ponovo zagrejte rernu. Električna rerna: oko 180°. Rerna na vreo vazduh: oko 160°C.

4

Čokoladni kolač narežite na kriške širine oko 1 cm. Okrajke kolača stavite u činiju (sa strane). Iz kriški izrežite zečiće (oko 5 cm) ili druge uskršnje motive. Ostatke takođe stavite u činiju. Zečeve složite jedan uz drugi po sredini kalupa pri čemu na krajevima ostavite po 1 cm (razmaka).

5

Svetlo testo

U činiji mikserom (metlicama) umutite puter i šećer u glatku smesu. Dok mešate, postepeno dodajte šećer i vanilin šećer dok se sve ne poveže. Svako jaje mešajte na najvećoj brzini po ½ minuta. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i naizmenično s mlekom dodajte smesi mešajući na srednjoj brzini. Testo pažljivo izlijte u kalup tako da se zečevi ne pomaknu, i stavite da se peče. Nivo rerne: donja trećina. Vreme pečenja: oko 35 min. Pečen kolač prvo ostavite desetak minuta u kalupu. Potom ga izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.

6

Dekorisanje

Ostatke kolača izmrvite u činiji i dodajte sok od narandže. Mikserom (metlicama) prvo mešajte na najmanjoj, a zatim na srednjoj brzini dok ne nastane lepljiva smesa. Od smese oblikujte oko 16 jaja jednake veličine. Na laganoj vatri na pari otopite tamnu čokoladu s uljem. Jaja prelijte otopljenom čokoladom i pospite šarenim mrvicama. Ostavite da se stisnu na komadu papira za pečenje. Ostatkom čokolade prelijte kolač i pustite da se stisne. Fondan protisnite kroz grubo sito, od toga napravite gnezda u koja stavite jaja i sve stavite na i oko kolača.

Nutritivne vrednosti za recept Uskršnji kolač iz kalupa

po porciji per.100g.ml
recipe.nutrition.energy 0kJ
0kcal
0kJ
0kcal
recipe.nutrition.fat 0.99g 1.14g
recipe.nutrition.carbohydrate 0.66g 0.76g
recipe.nutrition.protein 0.50g 0.57g

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste