Za recept Uskršnja štrudla
malo masnoće |
400 g | pšeničnog brašna |
1 kesica | Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac |
250 ml | kefira |
1 prstohvat | šećera |
1 komad | jaje |
50 g | mekog maslaca |
malo | korijandera mlevenog |
malo | kardamoma mlevenog |
malo | soli |
3 kašika/e | jestivog ulja |
1 komad | mladog luka seckani |
malo | peršuna seckanog |
400 g | spanaća blanširanog u listu |
0,5 češnja | bela luka izgnječen |
0,5 kašičice | soli |
2 komada | jaja |
2 kašika/e | pšeničnog brašna |
100 g | sira ovčiji sitno seckan |
3 kašika/e | hlebnih mrvica (prezli) |
5 komada | jaja tvrdo kuvanih, oljuštenih |
1 komad | jaje umućeno |
Prosejte brašno u činiju i dobro pomešajte sa suvim kvascem. Redom dodajte preostale sastojke i pomoću miksera (nastavci za mešenje) umesite u glatko testo. Ostavite da odstoji pokriveno na toplom mestu dok se ne udvostruči.
Za fil zagrejte ulje, dodajte luk i peršun i propržite dok luk ne postane staklast. Dodajte spanać i beli luk, posolite i kratko propržite. Skinite sa šporeta, dodajte jaja i brašno i dobro promešajte, ostavite da se ohladi.
Testo još jednom ručno dobro promesite i ostavite malo po strani za ukrašavanje. Preostalo testo oblikujte u rolnu i razvijte u pravougaonik debljine oko 1 cm. Ohlađeni fil ravnomerno rasporedite preko testa i pritom ostavite slobodan rub od oko 2 cm. Rasporedite sir preko fila i pospite hlebnim mrvicama. Prepolovljena jaja položite na donju ivicu testa, sa sečenom stranom na dole. Sada uvijte testo u štrudlu, polazeći od donje ivice na gore. Podvucite krajeve štrudle ispod nje i premestite štrudlu na podmazanu tepsiju. Od preostalog testa oblikujte zeke, ili ih isecite modlicama, pa time ukrasite štrudlu. Premažite umućenim jajetom i ostavite da odstoji na toplom mestu oko 25 min. Stavite tepsiju na donju polovinu pethodno zagrejane rerne da se peče.
Temperatura rerne otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 160 °C
recipe.preparation.gas otprilike 160 °C
Nivo rerne: donja polovina
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne
Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: