Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Uskršnja štrudla

Obogatite trpezu sa slanom štrudlom

1 Štrudla

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Uskršnja štrudla

Tepsija 40 x 30 cm:

malo masnoće

Kvasno testo:

400 g pšeničnog brašna
1 kesica Dr. Oetker Kvasca
250 ml kefira
1 prstohvat šećera
1 jaje
50 g mekog maslaca
malo korijandera mlevenog
malo kardamona mlevenog
malo soli

Nadev:

3 kašike jestivog ulja
1 mladi luk seckani
malo peršuna seckanog
400 g spanaća blanširanog u listu
0,5 češnja bela luka izgnječen
0,5 kašičice soli
2 jaja
2 kašike pšeničnog brašna
100 g sira ovčiji sitno seckan
3 kašike hlebnih mrvica (prezli)
5 jaja tvrdo kuvanih, oljuštenih

Premazivanje:

1 jaje umućeno

Priprema

Priprema

1

Priprema

Prosejte brašno u činiju i dobro pomešajte sa suvim kvascem. Redom dodajte preostale sastojke i pomoću miksera (nastavci za mešenje) umesite u glatko testo. Ostavite da odstoji pokriveno na toplom mestu dok se ne udvostruči.

2

Za fil zagrejte ulje, dodajte luk i peršun i propržite dok luk ne postane staklast. Dodajte spanać i beli luk, posolite i kratko propržite. Skinite sa šporeta, dodajte jaja i brašno i dobro promešajte, ostavite da se ohladi.

3

Testo još jednom ručno dobro promesite i ostavite malo po strani za ukrašavanje. Preostalo testo oblikujte u rolnu i razvijte u pravougaonik debljine oko 1 cm. Ohlađeni fil ravnomerno rasporedite preko testa i pritom ostavite slobodan rub od oko 2 cm. Rasporedite sir preko fila i pospite hlebnim mrvicama. Prepolovljena jaja položite na donju ivicu testa, sa sečenom stranom na dole. Sada uvijte testo u štrudlu, polazeći od donje ivice na gore. Podvucite krajeve štrudle ispod nje i premestite štrudlu na podmazanu tepsiju. Od preostalog testa oblikujte zeke, ili ih isecite modlicama, pa time ukrasite štrudlu. Premažite umućenim jajetom i ostavite da odstoji na toplom mestu oko 25 min. Stavite tepsiju na donju polovinu pethodno zagrejane rerne da se peče.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

Nivo rerne: donja polovina

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.

Nutritivne vrednosti za recept Uskršnja štrudla

po porciji per.100g.ml
recipe.nutrition.energy 0kJ
0kcal
0kJ
0kcal
recipe.nutrition.fat 0.06g 0.00g
recipe.nutrition.carbohydrate 0.04g 0.00g
recipe.nutrition.protein 0.03g 0.00g

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

 Dr. Oetker kao poslodavac

Poslodavac po Vašem ukusu

Želimo Vam srdačnu dobrodošlicu u kompaniji Dr. Oetker
0 Odabrali ste