Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Uskršnja štrudla

Obogatite trpezu sa slanom štrudlom

1 Štrudla

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Uskršnja štrudla

Tepsija 40 x 30 cm:

malo masnoće

Kvasno testo:

400 g pšeničnog brašna
1 kesica Dr. Oetker Kvasca
250 ml kefira
1 prstohvat šećera
1 jaje
50 g mekog maslaca
malo korijandera mlevenog
malo kardamoma mlevenog
malo soli

Nadev:

3 kašike jestivog ulja
1 mladog luka seckani
malo peršuna seckanog
400 g spanaća blanširanog u listu
0,5 češnja bela luka izgnječen
0,5 kašičice soli
2 jaja
2 kašike pšeničnog brašna
100 g sira ovčiji sitno seckan
3 kašike hlebnih mrvica (prezli)
5 jaja tvrdo kuvanih, oljuštenih

Premazivanje:

1 jaje umućeno

Priprema

Priprema

1

Priprema

Prosejte brašno u činiju i dobro pomešajte sa suvim kvascem. Redom dodajte preostale sastojke i pomoću miksera (nastavci za mešenje) umesite u glatko testo. Ostavite da odstoji pokriveno na toplom mestu dok se ne udvostruči.

2

Za fil zagrejte ulje, dodajte luk i peršun i propržite dok luk ne postane staklast. Dodajte spanać i beli luk, posolite i kratko propržite. Skinite sa šporeta, dodajte jaja i brašno i dobro promešajte, ostavite da se ohladi.

3

Testo još jednom ručno dobro promesite i ostavite malo po strani za ukrašavanje. Preostalo testo oblikujte u rolnu i razvijte u pravougaonik debljine oko 1 cm. Ohlađeni fil ravnomerno rasporedite preko testa i pritom ostavite slobodan rub od oko 2 cm. Rasporedite sir preko fila i pospite hlebnim mrvicama. Prepolovljena jaja položite na donju ivicu testa, sa sečenom stranom na dole. Sada uvijte testo u štrudlu, polazeći od donje ivice na gore. Podvucite krajeve štrudle ispod nje i premestite štrudlu na podmazanu tepsiju. Od preostalog testa oblikujte zeke, ili ih isecite modlicama, pa time ukrasite štrudlu. Premažite umućenim jajetom i ostavite da odstoji na toplom mestu oko 25 min. Stavite tepsiju na donju polovinu pethodno zagrejane rerne da se peče.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

Nivo rerne: donja polovina

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste