Za recept Torta sa jabukama
malo masnoće |
250 g | pšeničnog brašna |
1 ravna kašičica | Dr. Oetker Praška za pecivo |
70 g | šećera |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
0.5 | rendane kore limuna |
2 | jaja |
120 g | mekog margarina ili maslaca |
100 g | mlevenih badema |
800 g | jabuka |
1 kesica | Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog |
125 ml | vina belog |
150 g | šećera |
malo | cimeta (prstohvat) |
malo | karanfilića struganog (prstohvat) |
1 bočica/e | Dr. Oetker Arome ruma |
500 g | slatke pavlake za kuvanje |
2 kesice | Dr. Oetker Kremfixa |
2 kesice | Dr. Oetker Vanilin šećera |
malo | kakao praha (neslađenog) |
Zagrejte rernu. Podmažite dno kalupa.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo u činiju. Dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom u glatko testo. Razvijte testo rukama po dnu kalupa i više puta ga izbodite viljuškom. Stavite obruč kalupa i pecite na rešetki od rerne.
Temperatura rerne otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 160 °C
recipe.preparation.gas otprilike 160 °C
Nivo rerne: srednja
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite obruč kalupa i uklonite, koru odvojite od dna kalupa, ali je ostavite na njemu da se ohladi, pritom dno kalupa položite na rešetku.
Oljuštite jabuke, očistite od koštica i sitno iseckajte. Pomešajte preliv za torte sa 3 kašike vina i ostavite po strani. Stavite jabuke sa šećerom, začinima, aromom i preostalim vinom u šerpu i prodinstajte oko 2 minuta. Potom dodajte razmućen preliv, mešajte do ključanja i neprestano mešajući kratko prokuvajte. Ostavite fil neka se malo prohladi, dok ne počne da se zgušnjava. U međuvremenu stavite koru na tacnu za torte i uokvirite je obručem kalupa. Blago prohlađeni fil rasporedite po kori, poravnajte i ostavite da se hladi najmanje 30 minuta.
Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom i Kremfixom prema uputstvu sa kesice i rasporedite preko fila od jabuka. Pažljivo odstranite obruč kalupa. Viljuškom provucite kroz pavlaku i oblikujte šaru po želji, pospite kakao prahom. Držite tortu na hladnom mestu sve do služenja.
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne
Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: