Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Torta sa jabukama

Za celu porodicu

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Torta sa jabukama

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm):

malo masnoće

Mešeno testo:

250 g pšeničnog brašna
1 ravna kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
70 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
0.5 rendane kore limuna
2 jaja
120 g mekog margarina ili maslaca
100 g mlevenog badema

Fil:

800 g jabuka
1 kesica Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
125 ml vina belog
150 g šećera
malo cimeta (prstohvat)
malo karanfilića struganog (prstohvat)
1 bočica/e Dr. Oetker Arome ruma

Nadev:

500 g slatke pavlake za kuvanje
2 kesice Dr. Oetker Kremfixa
2 kesice Dr. Oetker Vanilin šećera
malo kakao praha (neslađenog)

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Zagrejte rernu. Podmažite dno kalupa.

2

Mešeno testo

Prosejte brašno sa praškom za pecivo u činiju. Dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom u glatko testo. Razvijte testo rukama po dnu kalupa i više puta ga izbodite viljuškom. Stavite obruč kalupa i pecite na rešetki od rerne.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite obruč kalupa i uklonite, koru odvojite od dna kalupa, ali je ostavite na njemu da se ohladi, pritom dno kalupa položite na rešetku.

3

Fil

Oljuštite jabuke, očistite od koštica i sitno iseckajte. Pomešajte preliv za torte sa 3 kašike vina i ostavite po strani. Stavite jabuke sa šećerom, začinima, aromom i preostalim vinom u šerpu i prodinstajte oko 2 minuta. Potom dodajte razmućen preliv, mešajte do ključanja i neprestano mešajući kratko prokuvajte. Ostavite fil neka se malo prohladi, dok ne počne da se zgušnjava. U međuvremenu stavite koru na tacnu za torte i uokvirite je obručem kalupa. Blago prohlađeni fil rasporedite po kori, poravnajte i ostavite da se hladi najmanje 30 minuta.

4

Nadev

Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom i Kremfixom prema uputstvu sa kesice i rasporedite preko fila od jabuka. Pažljivo odstranite obruč kalupa. Viljuškom provucite kroz pavlaku i oblikujte šaru po želji, pospite kakao prahom. Držite tortu na hladnom mestu sve do služenja.