Torta sa jabukama

Za celu porodicu

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Torta sa jabukama

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm):

malo masnoće

Mešeno testo:

250 g pšeničnog brašna
1 ravna kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
70 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
0.5 rendane kore limuna
2 jaja
120 g mekog margarina ili maslaca
100 g mlevenog badema

Fil:

800 g jabuka
1 kesica Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
125 ml vina belog
150 g šećera
malo cimeta (prstohvat)
malo karanfilića struganog (prstohvat)
1 bočica/e Dr. Oetker Arome ruma

Nadev:

500 g slatke pavlake za kuvanje
2 kesice Dr. Oetker Kremfixa
2 kesice Dr. Oetker Vanilin šećera
malo kakao praha (neslađenog)

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Zagrejte rernu. Podmažite dno kalupa.

2

Mešeno testo

Prosejte brašno sa praškom za pecivo u činiju. Dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom u glatko testo. Razvijte testo rukama po dnu kalupa i više puta ga izbodite viljuškom. Stavite obruč kalupa i pecite na rešetki od rerne.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite obruč kalupa i uklonite, koru odvojite od dna kalupa, ali je ostavite na njemu da se ohladi, pritom dno kalupa položite na rešetku.

3

Fil

Oljuštite jabuke, očistite od koštica i sitno iseckajte. Pomešajte preliv za torte sa 3 kašike vina i ostavite po strani. Stavite jabuke sa šećerom, začinima, aromom i preostalim vinom u šerpu i prodinstajte oko 2 minuta. Potom dodajte razmućen preliv, mešajte do ključanja i neprestano mešajući kratko prokuvajte. Ostavite fil neka se malo prohladi, dok ne počne da se zgušnjava. U međuvremenu stavite koru na tacnu za torte i uokvirite je obručem kalupa. Blago prohlađeni fil rasporedite po kori, poravnajte i ostavite da se hladi najmanje 30 minuta.

4

Nadev

Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom i Kremfixom prema uputstvu sa kesice i rasporedite preko fila od jabuka. Pažljivo odstranite obruč kalupa. Viljuškom provucite kroz pavlaku i oblikujte šaru po želji, pospite kakao prahom. Držite tortu na hladnom mestu sve do služenja.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ako dajete svoju saglasnost, kliknite na „Prihvatam“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno

Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne