Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Torta od sira

Klasična torta s kremom od svežeg sira i slatke pavlake

14 Porcija/e

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Torta od sira

Smesa za biskvit:

4 jaja
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
80 g glatkog brašna
20 g Dr. Oetker Gustin

Smesa od sira:

5 Listića Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
3 žumanceta
180 g šećera
1 prstohvat soli
1 rendana kora limuna
sok od limuna (1/2 limuna)
250 g sira svežeg (20% m.m.)
80 ml mleka
375 ml slatke pavlake umućene

Za premazivanje i posipanje:

125 ml slatke pavlake umućene
malo badema (nekoliko prženih listića)
malo badema (nekoliko prženih listića)

Za posipanje:

malo šećera u prahu

Priprema

Priprema

1

Smesa za biskvit

Za smesu za biskvit mikserom penasto umutite jaja sa šećerom, vanilin šećer i so. Pomešajte brašno i gustin, pospite po smesi i umešajte kutlačom. Smesu stavite u kalup za torte obložen na dnu papirom za pečenje i poravnajte. Stavite kalup u donju polovinu prethodno zagrejane rerne. Električna rerna: 180°C Vreme pečenja: oko 20 Min. Ostavite tortu da se ohladi. Od hladne torte odrežite gornji deo biskvita debljine oko 1 cm. Dno torte obložite rubom kalupa za torte.

2

Smesa od sira

Za izradu smese od sira pripremite želatin prema uputsvu na omotu. Mikserom penasto umutite žumance sa šećerom, so, koricu limuna i sok od limuna. Pripremljen želatin umešajte u toplu smesu sa žumancima. Umešajte sveži sir i mleko. Kada se smesa počne stvrdnjavati, umešajte slatku pavlaku. Raspodijelite smesu od sira po podlozi torte i poravnajte. Ostavite tortu da odstoji oko sat vremena na hladnom. Odvojite rub kalupa od torte i polovinom slatke pavlake premažite površinu torte. Poklopite gornjim delom biskvita i lagano pritisnite.

3

Za premazivanje i posipanje

Rub torte oprezno premažite preostalom slatkom pavlakom. Donju trećinu torte pospite (ukrasite) listićima badema i stavite na hladno.

4

Za posipanje

Tortu pre posluživanja pospite šećerom u prahu.

0 Odabrali ste